Putni

Pīle Ogar: apraksts, interesanti fakti

Pin
Send
Share
Send
Send


Pīle ogar ir ūdensputni, kas pieder pīļu ģimenei. Daudzās dažādu tautu kultūrās, ieskaitot slāvu, uguni uzskatīja par svētu putnu. Altaja, līdz Otrajam pasaules karam, šis putns netika novākts. Tikai nāves draudi no bada piespieda vietējos iedzīvotājus medīt šo pārsteidzoši skaisto putnu.

Kā izskatās pīles apdegums? Liels putns, kas sver līdz 1600 gramiem, uz augstām kājām. Pēc izskata tas ir vairāk kā zoss, īpaši lidojuma laikā. Pieaugušais indivīds garumā var sasniegt 70 cm, spārnu spārnu - līdz 145 cm, Ogari peldēt, nirt, lidot un darboties perfekti.

Pīles ogar (tā fotogrāfija ir tekstā) izceļas ar skaistu sarkanu apmetumu. Sezonas sākumā krāsa ir tumšāka, gandrīz šokolāde, vasarā tas izdeg un kļūst spilgti sarkans ar sarkanīgu nokrāsu. Šī krāsa plūsta gandrīz visā putna ķermenī. Tikai uz galvas tas ir vieglāks. Lidojošie spārni, astes un nadhvoste melnā krāsa, ar zaļganu nokrāsu.

Turklāt uz abām spārna pusēm ir redzamas baltas plankumi uz pārklājuma spalvas. Sekundārās spārnu spalvas gar priekšējo malu ir skaidri redzama zaļa zīme - “spogulis”. Bill un kājas ir melnas.

Pārošanās sezonā kakla augšējā daļā parādās melna malas. Pēc izkausēšanas šī "apkakle" pazūd. Sievietēm ir gandrīz baltas spalvas galvas malās. Jaunajos krājumos ir tumšāka spalvas, kas vairāk atgādina sieviešu ogaru, kas aptver spalvas, kas ir pelēkas, nekā baltas.

Halo biotops

Savvaļas pīles ogaram ir diezgan plašs biotopu halo: Turcija, Ziemeļrietumu Āfrika, Grieķija, Irāka, Irāna, Afganistāna, Sīrija, Krievija, Mongolija, Ukraina, Bulgārija, Kazahstāna, Rumānija, Indija, Ķīna.

Neskatoties uz tik plašu ģeogrāfiju, dažās valstīs, pateicoties cilvēku darbībām, putnu populācija pastāvīgi samazinās. Ir bijuši gadījumi, kad pilsētā dzīvo savvaļas ogaris.

Spilgts piemērs ir Maskavas iedzīvotāji. Tiek uzskatīts, ka viņa parādījās 1948. gadā no putniem, kas bija aizlidojuši no zooloģiskā dārza. Šajā laikā Maskavas zooloģiskajā dārzā dzīvojošie putni pārtrauca savu spārnu griešanu.

Putni ir vairojušies, dzīvo galvenokārt Pokrovskoe-Streshnevo muižas, Timiryazevsky parka un Kuskovo meža parka teritorijā. Viņi ziemā nenodarbojas, dodot priekšroku ziemai, kas nav sasalusi. Neaizmirstiet par savu "mazo dzimteni" - Maskavas Zooloģisko dārzu, kur gada skarbajā laikā tās vienmēr baro iestādes darbinieki.

Īpašas iezīmes

Pīlei ogar ir vairākas raksturīgas iezīmes, kas raksturīgas tikai šai putnu sugai:

  • viņi nedzīvo ganāmpulkos, dodot priekšroku pāriem (pulcējas ganāmpulkos tikai ziemošanas vai ziemošanas laikā),
  • lai gan tie pieder ūdensputniem, viņiem nav nepieciešamas plašas rezervuāri normālai dzīvei,
  • pārošanās laikā sievietes izvēlas drake,
  • savtīgs putns, neuzņemas konkurentus tās teritorijā un pat aizņemts dīķis vada pat savas sugas.

Pīles ogaram (tā fotogrāfija patiešām rada apbrīnu) ir skaļa balss, ko bauda ar prieku. Tomēr viņas raudāšana ir vairāk kā ēzelis, un sievietēm tā ir skaļāka un asāka.

Ogari, vai sarkanā pīle, barojas sev krēslā vai naktī. Laimīgs putns. Ogar barojas gan ar augu, gan dzīvnieku barību. Tārpi, mazie bugs un citi kukaiņi var kalpot kā putnu barība. Pīle Ogar reizēm var uzņemt un mest.

Uz rezervuāriem putni filtrē ūdeni, meklējot pārtiku. Viņi var ēst vēžveidīgos, mazas zivis un vardes. Bet joprojām dod priekšroku pārtikas saņemšanai uz zemes. Graze pļavās, jauniem zaļumiem. Rudenī tie pīlinga ziemas sēklu laukos. Gudrs putns paceļas uz ceļiem, kurus transportē.

Audzēšana

Pēc atgriešanās no ziemošanas martā, kad ledus neceļoja uz ūdeņiem, ogaris sāk meklēt mate. Iniciatīva parāda sievietes. Drake var stāvēt tikai uz vienas kājas, vai galvu uz leju un velkot spārnus, lai staigātu pa apli ap savu nākotnes "laulāto".

Ogar, vai sarkanā pīle, ligzdošanai izvēlas lapsu un citu burrating dzīvnieku barus. Var organizēt ligzdu akmens plaisā vai koka dobumā. Tiks veikti veci pamesti ēkas un stāvas nogāzes uz rezervuāru krastiem. Starp citu, rezervuārs nav galvenais, izvēloties vietu ligzdai. Tas var atrasties 2-3 km attālumā no tā.

Putni ir monogami, daudzus gadus veidojuši pāri. Daži pat izvēlas to pašu ligzdu no gada uz gadu. Pēc pārošanās un ligzdas sagatavošanas (tai jābūt izklāta ar biezu balto pūka kārtu), sieviete katru dienu novieto vienu olu. Olas piens vai krējuma krāsa, kas sver 80 gramus. Kopumā sajūgā ir no 8 līdz 12 olām, dažreiz vairāk - līdz 18 gabaliem.

Pēc tam, kad pīle nēsās pēdējo olu, viņa sēž uz sajūga. Inkubācijas periodā vīrietis ir ļoti agresīvs un neļauj nevienam savā teritorijā. Ligzdu aizsardzības instinkts ir tik spēcīgs, ka putns ne vienmēr pienācīgi uztver situāciju un nevar vilcināties, lai uzspiestu lielāku konkurentu.

Pēc 30 dienām parādās pīles. Pūkaini cāļi tīri balti, izņemot galvas virsmu - tas ir melns un brūns. Pīle Ogar nekavējoties aizved tos uz dīķi. Bērni ir lieliski peldēt un nirt. Vecāki, gan vienādi, aizsargā cāļus līdz divarpus mēnešiem, līdz viņi stāv uz spārna.

Jaunie dzīvnieki sasniedz dzimumbriedumu par diviem gadiem. Šajā periodā pīles sāk veidot pāri.

Ierobežota audzēšana

Ogars vai sarkanā pīle (vienīgā atšķirība nosaukumā) lieliski atgūst nebrīvē. Viņi ātri pierod pie personas un aizturēšanas apstākļiem. Agresīva uzvedība inkubācijas laikā un viņu cāļu izmisīgā aizsardzība liek Ogari saimniekiem piešķirt tām atsevišķu iežogotu teritoriju.

Normāli aizturēšanas apstākļi, tāpat kā citi pīļu šķirnes:

  • vasarā, klēts ar gultām uz nakti, pastaigas ar ūdeni (pat vanna),
  • ziemā siltā telpa ar bagātīgu gultu un pastāvīgu piekļuvi ūdens bļodai.

Brīnišķīgā brūču instinkte un bērnu dabīgais stiprums ļauj izglābt izšķīlušos cāļus 100% apmērā.

Ūdens putniem ir nepieciešams, tas var būt dabisks vai mākslīgs rezervuārs. Lai iegūtu labi barotus pīles, kuru svars ir 3-4 kg, un pīrāgi līdz 6,5 kg, putns jābaro bagātīgi. Diēta pievieno klijas, graudus, atkritumus no galda. Gaļas kvalitāte ir atkarīga no uztura, ar pareizu saturu kļūst maiga, zema tauku satura gaļa. Papildus gaļai, no sarkanām pīlēm var iegūt līdz 120 olām un augstas kvalitātes pūkas.

Putns ir interesants arī no mākslīgā parka dīķiem. Viņa ātri atrod vietu ligzdošanai un pieradīs pie šīs personas.

Ogare gaļa rudenī ar pāreju uz dārzeņu pārtiku ir ļoti garšīga, bez garšas.

Tie tiek medīti kā citas pīles. Parasti no scrad, kas atrodas netālu no rezervuāra. Vienīgais, ko pieredzējuši mednieki pievērš uzmanību šim putnam medībās: ja iespējams, uzreiz uzņemiet pāri. Viena no ogres nāves gadījumā otrais aplis partnera nāves vietu un nožēlojami kliedz. Briļļu spilgtums ir nepatīkams un sirdis. Mājputni tiek novākti arī molting vietās un migrācijas laikā.

Vispārīga informācija par izcelsmi un izplatīšanu

Kur ir pīle Ogar? Tās dzimtene tiek uzskatīta par Āfrikas tuksnesi un Eiropas stepēm. Nelielā skaitā šo putnu atrodami Vidusāzijā, un tie pastāvīgi migrē uz Ķīnu, Indiju un Taivānu.

Dabā savvaļas sarkanais putns ir biežāk sastopams tuksnešu un stepju zonā - no Melnās jūras krasta līdz Transbaikālijai (dienvidaustrumiem) un ziemeļos līdz Baikāla ezeram un meža stepei. Savvaļas pīle ogar neatrodas taiga teritorijās un vietās ar blīvu veģetāciju.

Krievijā tās atrodamas gandrīz visur. Pirmās pīles tika nogādātas Maskavas zooloģiskajos dārzos 20. gadsimta 20. gados, kur tās sāka strauji vairoties un izplatījās daudzu pilsētas zaļo parku rezervuāros. Pateicoties spilgtajam izskats, pīles neapšaubāmi ir ezeru un dīķu rotā. Tie ir lieliski pielāgoti pilsētvidē, jūtas diezgan ērti un nebaidās no cilvēkiem.

Ogari apdzīvo daudzi un dažādi iekšzemes ūdeņi visā valstī.

Dzīvotne

Pīles biotops ir diezgan plašs. Kā dekoratīvs putns mājsaimniecības apstākļos galvas āda ir izplatīta visā pasaulē. Un savvaļas pīles Ogari (skatīt attēlu zemāk) dzīvo šādās teritorijās:

  • Ķīnas centrālās un dienvidaustrumu provinces,
  • Vidusāzija
  • Mongolija
  • Turcija,
  • Egejas jūras ziemeļu krastā, t
  • Afganistāna,
  • Irāna un Irāka,
  • Āfrikas kontinents (ziemeļrietumos),
  • Melnās jūras piekraste (rietumu - Rumānija, Bulgārija),
  • Kazahstānas reģionos (uz robežas ar Krieviju), t
  • Krievijas teritorija (izņēmums ir ziemeļu apgabali), t
  • Ukraina (mazais iedzīvotāju skaits ir iekļauts valsts Sarkanajā grāmatā).

Pīle Ogar: fotogrāfijas, apraksts

Ogar - ūdensputni (pīļu ģimene). Viņai ir neparasta krāsa: oranža-brūna spalvas, gaiša galva, baltiem spārniem ir melnas lidojuma spalvas.

Kājas, knābja un astes spalvas ar blīvu melnu krāsu. Indivīdiem uz melnām spalvām ir skaista zaļā plūdmaiņa. Gar knābja malām ir lieli un plāni zobi.

Pīle ogar (iepriekš attēlotā fotogrāfija) ir viens no atpazīstamākajiem, pateicoties spilgti sarkanajai plūmei. Viņas tuvākie radinieki, kas dzīvo dienvidu puslodē (Jaunzēlande un Austrālijas pegāni, pelēkā galva un eirāzijas kopīgā peganka), atšķiras pēc spalvu spalvas uz galvas. Spārna zemākajās un augšējās daļās ogariem ir lieli balti plankumi, īpaši pamanāmi lidojošajos putnos.

Šis lielais pīle ar diezgan garu kaklu, pozu, knābi un īsiem plašu spārnu atlokiem stipri atgādina zosu. Tās izmēri: garums - apmēram 60 centimetri, spārnu sprauga - vairāk nekā 120 cm, svars - apmēram 1,5 kg.

Šodien šie putni ir viegli uzturami mājās mājās, ņemot vērā to pievilcīgo dekoratīvo izskatu.

Tāpat kā parastās pīles, negodīgie nezina, kā nomākt parastajā nozīmē.

Šis putns ir skaļi visu gadu. Viņas raksturīgā vokalizācija, kas salīdzināma tikai ar Kanādas zosu balsi, attālināti atgādina ēzeļa mājas kaimiņu. Visbiežāk skaņa, kas izplūst lidojumā un uz zemes, ir skaņu „banda” vai “ang”, un dažreiz tā ir izstiepta divās zilbēs, tāpēc tā izklausās „vaļā” vai „aac”. Pēc tam, kad šis kliedziens ir beidzies, bieži tiek dzirdēts blāvs trils. Sievietēm un vīriešiem ir atšķirīgas skaņas: sievietes balss ir asāka, skaļāka un dziļāka, un tajā valda skaņa „a”.

Kopumā pīles raksturs ir karsts un grūts. Parasti vīrieši ir savas teritorijas aizstāvji, kur citi ūdensputni nav atļauti. Viņi pat organizē nopietnas cīņas, tāpēc viņi izspiež konkurentus. Viņi pulcējas tikai nelielās vairāku pāru grupās, ņemot vērā to nepanesību pret citiem.

Šīs pīles ir labi pielāgotas aukstajam klimatam. Viņi viegli ziemā var nokļūt nežalstošo parku rezervuāros.

Ligzdošana un audzēšana

Ogar (vai sarkanā pīle) ir monogāms putns. Viņa daudzus gadus veido pāris, bet, ja kāds no partneriem nomirst, viņa var organizēt jaunu ģimeni. Parasti ziemas zonā veidojas pāris pirms atgriešanās un dažkārt ligzdošanas vietā pēc ierašanās.

Partneri izvēlas sieviete, kas vērš uzmanību uz sevi ar asu skaļu saucienu un sava veida deju ap izvēlēto vīriešu. No ziemošanas pīlēm atgriešanās martā, pēc kuras pāris lido pirms pārošanās.

Apmēram pusotru mēnesi pirms olu dēšanas uzcelta ligzda, kuras apakšā ir balts uz leju. Sievietēm ļoti reti sastopamas 8-12 olas, bet ir arī 17 olu sajūgi.

Atkarībā no laika apstākļiem olas lūkojas apmēram 30 dienas. Ligzdas aizsargs ir vīrietis, kurš uzbrūk ikvienam, kurš cenšas tuvoties.

Nelieli ogarejas cāļi zaudē vecāku aizbildnību 2 mēnešus pēc izšķilšanās. Tiklīdz pīles atstāj ligzdu, viņi dodas uz dīķi kopā ar māti un nekavējoties sāk peldēties. Viņi atgriežas ligzdā tikai uz nakti. Abi vecāki rūpējas par bērniem vienādā mērā.

Interesants fakts ir tāds, ka tad, kad dīķī parādās kauja, vecāki kļūst vēl sīvāki. Parasti sieviete atrodas blakus cāļiem, savukārt vīrietis šajā laikā rada noteiktu robežu ap savu ģimeni, kas neļauj nevienam iet. Un tie, kas nesaprot, un nevēlamie, viņš nips, sitienus spārnus un iemērk ūdenī, satverot spārnu ar savu knābi. Ap 55. dienu jaunieši sāk lidot un vairs neprasa aprūpi.

Šī pīļu suga sasniedz dzimumbriedumu tikai 2. dzīves gadā, un ligzdošana sākas tieši tur.

Atšķirības

Ogaram vai sarkanajam pīlam ir šādas īpašības:

  1. Nav tendence radīt lielu ganāmpulku, patīk dzīvot pāros vai mazās grupās.
  2. Parastai un pilnīgai dzīvei nav nepieciešams liels ūdens daudzums.
  3. Mīlestības periodā sievietes izvēlas pāri.
  4. Putns ir diezgan agresīva uzvedība tieši uz dīķa. Pīles aizrauj citas sugas un pat izdara.

Ogaris parasti dzīvo pāros

Sarkanās pīles izvēlas izvēlēties īpašu zonu, kas ir ideāli piemērota normālai un pilnīgai uzturēšanai:

  • Ķīnas provinces, kas atrodas centrā vai dienvidaustrumos.
  • Daļēji Āzijā, visa Mongolija - šeit jūs atradīsiet daudz dažādu šo putnu.
  • Karstā Turcijas teritorijā.
  • Āfrikā un jo īpaši kontinenta ziemeļos.
  • Diezgan daudz sarkano pīļu dzīvo Etiopijā.
  • Melnās jūras rietumu krastā var atrast arī ogarey.
  • Krievijas teritorijā šie putni atrodas galvenokārt Krasnodaras reģionā.

Ogar - kopīgs putns

Sarkano pīļu devas

Ogars var atrast pārtiku ne tikai ūdenī, bet arī zemē. Putns dod priekšroku šādai pārtikai: sēklas, zaļi un jauni dzinumi, dažādi graudaugi. Tomēr firefire nekad neaizmirsīs no dažādiem kukaiņiem, sēklām vai kārpiņām.

Ūdenī Ogars viegli atrod mīkstmiešus, mazas zivis, vardes vai vēžveidīgos. Karstās vasaras beigās sarkanā pīle iegūst sēklas novāktajā laukā, kas sēj ziemas periodā.

Putna īpatnība ir tā, ka tā mīl meklēt pārtiku tikai naktī vai dziļā krēslā, bet dienas laikā pīles atpūsties un gulēt lielākoties.

Vasaras beigās Ogar barojas ar sēklām.

Pīles uzvedība dīķos

Pīles ogara dzīvotne pilsētas teritorijā ir dīķi un parku zonu rezervuāri. Tuvojoties pavasara periodam, šo vietu iedzīvotāji satraukti: viņi kliedz, lido, paņem sauļoties uz akmeņiem un sajaucas uz dīgstošas ​​zāles.

Šajā laika posmā teritorijas sadalījums intensīvi notiek: pāriem brauc pie kaimiņiem, īpaši vīrieši. Sievietēm un vīriešiem sāk pārmērīgi strauji augt, kad dīķī vēl ir ledus.

Audzēšana mājās

Vaislas pīles nav grūti. Sievietēm inkubācijas instinkts ir labi attīstīts, tāpēc viņi spēj patstāvīgi audzēt pēcnācējus bez cilvēka iejaukšanās. Vienīgā taustāmā grūtība ir agresīvā pīle, tāpēc, kad tas tiek izlaists peldēšanai ūdenī, nav citu putnu.

Mājputnu audzētāju vidū šī suga tiek saukta par dekoratīvo, un tā ir galvenokārt eksotiska rotājuma forma.

Rūpes par viņu nav ļoti sarežģītas. Putni ātri pieraduši pie cilvēkiem, viņi ļoti uzticas savam saimniekam. Jāatceras, ka citu putnu agresivitātes dēļ tie jāievieto atsevišķā putnu gaļai.

Scampering sākas no 6 mēnešiem.

Šādam mājdzīvniekam aprūpe nav grūtāka nekā jebkura cita veida pīle. Māla pīle Ogar ir nepretencioza, un komforta dēļ tai ir nepieciešama tikai nojume, tikai grīdai jābūt siltajai. Tas var vienkārši aizmigt ar biezu salmu vai zāģskaidas slāni. Protams, tāpat kā citām pīlēm, viņiem ir nepieciešamas pastaigas un peldēšana.

Tās barojas ar to pašu pārtiku kā parastās mājas pīles, tikai ziemā ieteicams barot putnus ar vārītiem dārzeņiem, lai iegūtu vitamīnus. Jauniem dzīvniekiem ir augsts izdzīvošanas rādītājs. Pīles var dzīvot līdz 12 gadiem.

Pīle Ogari nepretencioza barot. Viņa spēj iegūt pārtiku dīķos un uz sauszemes. Diēta pamatā - zaļumi: zāle, zaļie dzinumi, sēklas un graudaugi. Proteīna barība aizņem apmēram 20% no kopējā barības daudzuma. Pīles un lieli smalcinātāji, sēklinieki, mazās zivis, vardes, mīkstmieši un vēžveidīgie ir ēst. Tomēr, ja nav šādu dzīvu ēdienu, pīles ir lieliskas ar veģetāciju. Viņi paņems laukus vasaras beigās un ziemas kultūru sēklas un graudus, kas palikuši pēc ražas novākšanas.

Dienas laikā pīles parasti atpūšas ūdenī vai rezervuāru krastos un rītausmā un vakarā barojas. Bieži dienas laikā jūs varat redzēt šādu attēlu: pīles gulēt stāv uz vienas kājas (tās sagremo ēdienu).

Vērtība mājsaimniecībā

Šī putna komerciālā vērtība ir maza.

Papildus tam, ka pīle ogar atrodas blakus esošajos zemes gabalos kā dekoratīvs dīķa dekorējums, tas rada arī citas priekšrocības. Pīles vada olu ražošanā salīdzinājumā ar citiem mājputniem. Gada sieviete var uzņemt aptuveni 120 olas. Un, visticamāk, no visām šīm olām veselīgi bērni var piedzimt gandrīz bez zaudējumiem.

При желании птицу можно использовать и для получения мяса диетического.

Утки эти прекрасно набирают вес. Мясо их особенно ценно летом, когда они, выгуливаясь на разнообразных растительных кормах, растрачивают жир (мясо дикого огаря не очень вкусное, возможно, это связано с тем, что птица иногда питается падалью).

Interesanti ir bieza pīle. Arī viņa, tāpat kā citi putni, ir siltas un vieglas spalvas. Tos var izmantot silto virsdrēbju un segas ražošanā.

Apraksts un izskats

Šī putna īpatnība, nošķirot to no citiem, ir spilgtas krāsas plūmes, ķermenis ir oranžs un brūns. Gada sākumā putns ir krāsots tumšākos toņos, un rudenī krāsa kļūst izbalējusi, kļūstot gaišāka un gaišāka. Kakls un galva ir baltas ar vara krāsu. Auss un nadhvostiya ebb zaļš. Apakšstilbam ar apakšdaļu gar malām ir reti, diezgan plāni, lieli zobi. Baltos spārnus rotā melnas spalvas, tāda pati krāsa nokrāsā un garas, diezgan spēcīgas kājas. Kad putns atrodas lidojuma laikā, spārnu apakšā ir redzami lieli bālgani plankumi.

Pīles Ogar proporcijas un izmēri

  • Svars - no 1 līdz 1,5 kg.
  • Garums - no 60 līdz 68 cm.
  • Spārnu spārns - līdz 145 cm.

Pārošanās laikā ap vīrieša kaklu veidojas melns gredzens, kas izzūd sezonālās dziedināšanas un spalvu maiņas laikā, savukārt mātītēm no galvas uz galvas ir vieglas spalvas, kas arī izzūd plūmju laikā.

Pīle ir lielisks skrējējs, lielisks peldētājs un izveicīgs nirējs. Turklāt tas spēj nirt pat pēc brūču iegūšanas. Pateicoties plašajiem un lielajiem spārniem, tas lido lieliski. Tiesa, gaiss rada iespaidu par smagu putnu.

Dzīvotnes

  1. Ķīna, provinces, kas atrodas centrā, kā arī valsts dienvidaustrumos.
  2. Centrālāzija un Vidusāzija, Mongolija un Tuva lepojas ar lielāko ogari uzkrāšanos.
  3. Turcijā, Irānas teritorijā, Afganistānas Republikā, Irākā ir daudz šīs sugas pārstāvju.
  4. Šo putnu ziemeļrietumu Āfrikas reģionos ir līdz 2500 tūkstošiem.
  5. Karstā Etiopijā dzīvo apmēram pusi tūkstoši pīļu.
  6. Eiropā šī suga dzīvo Melnās jūras rietumu reģionos (Bulgārijā un dažos Rumānijā) un dzīvo Egejas jūras ziemeļos.
  7. Krievija pīle Ogar apmetas no Kubānas dienvidiem uz Tālajiem Austrumiem (Amūra). Tas ir ne tikai valsts ziemeļu aukstajos reģionos.
  8. Ukrainā iedzīvotāji ir ļoti mazi un ir iekļauti vietējā Sarkanajā grāmatā.

Dzīvotnes ģeogrāfija ir ļoti plaša, tomēr cilvēku saimnieciskās darbības dēļ iedzīvotāji pastāvīgi samazinās. Ir bieži sastopami savvaļas putnu pārvietošanas gadījumi pilsētas robežās. Piemēram, pīles, kas dzīvo galvaspilsētā. Šī populācija parādījās 20. gadsimta beigās, kad vairāki putni lidoja no Maskavas Zooloģiskā dārza. Viņi audzēja, sāka dzīvot vairākos Maskavas rajonos, zooloģiskā dārza darbinieki tos baro liesās ražas gados.

Privāta audzēšana

Putnu ir viegli audzēt un turēt privātā saimniecībā - tā nav problēma. Pārsvarā tas ir dekoratīvs izskats kā savdabīga apdare.

Ogars ir ļoti uzticams, pierast pie cilvēka neņem ilgi - it īpaši, ja putns ir noķerts un apmeties jaunā mājsaimniecībā. Pēc satura nepretenciozs, labi iesakņojieties. Tikai ir nepieciešams ņemt vērā tā karojošo raksturu reprodukcijas laikmetā - šoreiz tas uzrāda agresiju pat savu sugu putniem, tādēļ ir jāizceļ liela teritorija, kurā nebūs ārpuses. Peldēšanai un niršanai nav iespējams izveidot īpašu mākslīgā rakstura rezervuāru. Kaušana nebrīvē Oghari sākas septītajā dzīves mēnesī.

Aprūpe nebrīvē

Ir nepieciešams rūpēties par šo mājdzīvnieku, kā arī citiem pīļu pārstāvjiem. Ogars ir ļoti nepretenciozs, viņam vajag tikai dzīvi. Vienīgais - vienmēr ar apsildāmu grīdu. Lai to izdarītu, tas ir pārklāts ar salmiem vai zāģu skaidām. Protams, pīlēm ir nepieciešamas ikdienas pastaigas, kā arī peldēšanās. Ziemā klēts un grīdas ir jākarsē vēl vairāk un jāievieto ūdens bļoda, kur vienmēr jābūt ūdenim.

Parastā pārtika pīlēm ir piemērota barošanai - klijas, graudaugi, atkritumi no saimnieka galda. Tikai ziemā diētai ir jāpievieno vārīti dārzeņi ar vitamīniem.

Ekonomiskā vērtība

Kā tirdzniecības putns tas ir mazs. Satur ne tikai kā apdari, bet arī sniedz citas priekšrocības. Pateicoties olu ražošanai, tas spēj pārvadāt vairāk nekā simts olas gadā. Sakarā ar to, ka pīle Ogar strauji palielinās, to izmanto gaļas ražošanai. Tās kvalitāte ir atkarīga no pīles barošanas. Gaļa ir diezgan maiga, ar zemu tauku saturu, kas ir piemērota uztura uzturam.

Arī mājsaimniecībā plaši tiek izmantota bieza pīles spalvu spalva. Siltas un bezsvara spalvas iet uz segas un ziemas apģērbu ražošanu - piemēram, dūnu jakas.

Interesanti fakti

Ar savu izskatu un lepno pozu pīle Ogar izskatās kā maza zoss.

Ogaram ir arī iezīme, kas to atšķir no citām pīlēm - balss. Parastajā izpratnē par šo vārdu viņš nezina, kā atmest, asa, caurduroša balss ir vairāk kā ēzeļu kaimiņš. Lidojuma laikā pīles kaut ko sauc par "bandu ...", un raudāšana iet uz trillu. Sievietēm balss ir asāka un mazāka nekā vīriešiem.

Pīles, kas dzīvo Centrālajā Krievijā, mēdz palikt ziemas periodā viņu dzīvesvietās, neatstājot nekur. Viņiem ir laba spēja pielāgoties skarbajam ziemas klimats. Viņi dod priekšroku ziemas pavadīšanai parka ūdeņos.

Parasti cilvēki meklē ēdienu tumšajā dienas laikā, bet dienas laiks ir veltīts atpūtai, stāvēšanai uz vienas ķepas un pārtikas sagremošanas.

Jaunais putns var dzīvot nebrīvē aptuveni 12–13 gadus.

Rudenī putns lielākoties barojas ar augu pārtiku, un gaļa kļūst diezgan garšīga un nesatur citas garšas. Un, tā kā medības ir atļautas, tās medī ogārus, piemēram, citu sugu pīles. Skandriņi tiek izgatavoti netālu no rezervuāra, un no turienes mednieki skatās un šauj laupījumu. Šīs sugas pīļu medības īpatnība ir tāda, ka ir nepieciešams uzņemt tūlīt pāri, nevis tikai vienu putnu. Jo, tiklīdz viens no viņiem nomirst, otrs sāk aplis virs vietas, kur partneris nomira, kliegot ļoti skumji un sirdis satriecoši. Nav ļoti jauka redze.

Skatiet videoklipu: Top Gear Understeer and Oversteer explained (Novembris 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org