Dzīvnieki

Ekologa rokasgrāmata

Pin
Send
Share
Send
Send


Kā jau minēts, šīs grupas pārstāvji ir valrieksti un roņi. Mēs aprakstām to vispārīgās īpašības. Pinnipeds zīdītāji ir diezgan lieli dzīvnieki ar maksimālo ķermeņa masu 3,5 t un ķermeņa garumu līdz 6 metriem. Garenais, noapaļotais ķermenis sašaurinās uz galvu un asti. Kakls ir biezs, mazkustīgs, izņemot ausīm. Lielākā daļa ekstremitāšu ir paslēptas bagāžniekā. Bieza, ādai izturīga membrāna piesaista ekstremitāšu pirkstus, veidojot pleznas. Tas viss ir raksturīgs šiem zīdītājiem. Dažādās dzīvnieku sugās nagi nav vienādi attīstīti.

Viņi izmanto savas ekstremitātes tikai kustībai. Ar aizmugurējo bīdītāju palīdzību dzīvnieki veic svārstīgas kustības. Šajā gadījumā galvenā muskuļu slodze nokrīt ķermeņa aizmugurē. Priekšējie bīdāmie spilveni līdzsvaro milzīgu ķermeni un pilda stūres rata funkciju. Uzskaitītās zīdaiņu pazīmes norāda uz to pielāgošanos ūdens videi.

Āda ir bieza ar cietu mēteli. Zemādas tauku slānis droši aizsargā pret hipotermiju. Šīs kategorijas dzīvnieku zobi ir paredzēti tikai pārtikas saglabāšanai un nostiprināšanai. Smadzeņu kaste ir liela, smadzenes ir lielas. Ārējās izlietnes nav, bet viņu dzirde ir laba. Iegremdējot ūdens virsmā, dzirdes atveres sašaurinās muskuļu dēļ. Pinnipeds var padarīt tikko dzirdamas skaņas. Smaržas orgāni tiek attīstīti apmierinoši. Skats praktiski nav. Vibrissae, kas ir gari mati, ir galvenais dzīvnieku sajūtas sajūta.

Lopbarības lopbarība, pļavas zīdītāji var ilgstoši uzturēties ūdenī. Plaušu izmērs ir lielāks nekā sauszemes plēsoņu lielums, un tas nodrošina pilnīgu izelpošanu un jaunas gaisa ieelpošanu. Plaušu audi ir elastīga, sabiezināta pleira, attīstīti muskuļi.

Zivju barība barojas ar vēžveidīgajiem, mīkstmiešiem, jūras putniem un zivīm. Pārtika tiek iegūta tikai ūdeņu dziļumā.

Walruses un roņi dod priekšroku atpūsties uz ledus peldēm. Pinnipeds rada gregarious dzīves veidu. Lielākās dzīvnieku koncentrācijas veidojas reprodukcijas un sabrukšanas sākumā. Daži izvēlas mazkustīgu dzīvesveidu, citi migrē.

Dabas ienaidnieki ir:

  • jūras leopardi,
  • polārlāči
  • lielas haizivis
  • slepkava vaļi.

Pinnipeds zīdītāji nonāk krastā vai ledus, lai pārotu un vairotu pēcnācējus. Trīs gados nāk pubertāte. Būtībā vienu reizi gadā piedzimst viens mazulis. Jaundzimušo ķermenis ir pārklāts ar biezu kažokādu, kura krāsa un struktūra atšķiras no pieaugušo cilvēku kažokādas. Dažu nedēļu laikā mainās jaunākās paaudzes kažokādas. Bērni aug ātri, barojoties ar mātes tauku pienu. Pēc barošanas beigām mazulis kļūst neatkarīgs. Pinnipeds dzīvo līdz 40 gadiem.

Valrieksts ir viena no lielākajām zīdītājvalstīm. Šīs klases pārstāvjus var atrast Čukču jūrā, netālu no Franz Josef Land arhipelāga, pie Jaunās Zemes salu piekrastes, Arktikas okeāna seklās jūrās.

Walruses ir spēcīgi 2–4 kg smagi, kas izvirzās 50 cm virs gumijas, sievietēm tie ir plānāki un īsāki. Kūku galvenais uzdevums ir pārtikas ieguve, atslābinot smilšainu vai mīkstu grunts virsmu. Walruses garums var sasniegt līdz 4 m un sver 1,5 tonnas. Neskatoties uz šo ķermeņa svaru, tie ir elastīgi un elastīgi dzīvnieki. Visa zīdītāju ķermenis ir pārklāts ar stīviem un reti sarkanīgi krāsotiem matiem. Zemādas tauki līdz 10 cm biezumā droši novērš pārpildīšanu. Walruses nesasaldē ledus ūdenī, un viņi nebaidās no aukstuma. Pateicoties zemādas pneimatiskajam maisiņam, kas ir savienots ar rīkli, skaņas miega laikā tie neiedziļinās ūdenī. Uz augšējās lūpu ir biezas, mobilas un biezas vibrācijas (jutekļi), kas sakārtotas vairākās rindās. Ar smaržu viņi uzzina par bīstamības pieeju. Ir slikta redze. Ārējās auskari nav. Nostrils un ausu atveres cieši aizveras, iegremdējot ūdenī. Čības palīdz dzīvniekiem nirt un peldēt. Aizmugurējie bīdāmie paliktņi palīdz izspiest zemes un ledus virsmu.

Audzēšana

Walruses vairojas no piecu gadu vecuma reizi trijos vai četros gados. Vālē parādās viens kubs. Mātīte viņu baro, līdz augļi aug. Viņa ir ļoti rūpīga māte un nekad neatstās savu mazuļu.

Nekontrolēta valriekstu raža noveda pie ievērojama skaita samazināšanās. Kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem viņu medību aizliegums. Izņēmums bija tikai vietējiem iedzīvotājiem (Jakut, Čukči), kuriem ir licence medīt valriekstus, lai apmierinātu viņu personīgās vajadzības. Dažas valriekstu sugas sarkanajā grāmatā ir uzskaitītas kā apdraudēti zīdītāji.

Seal ģimenes

Ziloņu zīmogs ir lielākais roņveidīgo pārstāvis roņveidīgo vidū, un tas dzīvo zem Antarktikas un zem Arktikas jūras. Tā ieguva nosaukumu ādas ādas soma, kas atrodas vīriešu degunā. Zīmogs iztērē lielāko daļu savas dzīves ūdenī. Vīrieši sver vairāk nekā trīs tonnas, un to garums ir 6,5 m. Sieviešu svars un lielums ir atkarīgs no ģints, pie kuras tie pieder.

Pinnipeds zīdītāji ir komerciālas sugas. Ādas tiek izmantotas apavu un apģērbu ražošanā. Gaļa ir ēst. Jaunu indivīdu ādas tiek izmantotas kā kažokādu izejvielas. Īpaša pieprasījuma kažokādu kažokādas plombas.

Neapstrādātas komandas raksturojums

Grupu pīļu grupa apvieno salīdzinoši liela un vidēja lieluma zīdītājus, kas labi pielāgoti dzīvei ūdenī. Viņi lielāko daļu savu dzīvi pavada ūdenī, bet visas šīs sugas kādu laiku gadā ir saglabājušas saikni ar zemi vai ledu, lai bērni varētu barot un barot jauniešus.

Daudzas no to anatomiskajām iezīmēm ir kompromiss starp jūras un sauszemes dzīvesveidu. Ārēji pātagas saglabāja daudzas zemes plēsēju iezīmes. Pinnipeds sastāv no četrām zīdainēm, ko izmanto, lai pārvietotos gan ūdenī, gan uz sauszemes. Tiem ir labi noapaļota vai līkumaina ķermeņa forma. Viņu sajūtas ir pielāgotas darbam gan ūdenī, gan uz zemes.

Lielas un labi attīstītas acis ļauj jums atrast pārtiku dubļainā un dzidrā ūdenī. Aste un ārējās austiņas ir nelielas.

Pinnipeds saglabā konusveida zobus, kas pielāgoti slidenas pārtikas objektu uzstādīšanai un turēšanai. Visiem ir mati, bet vairumā sugu tā ir zaudējusi termoizolējošo funkciju, ko veic zemādas tauku slānis.

Pinnipeds ir plaši izplatīts no ledus līdz tropikai, piekrastes un pelaģiskajos ūdeņos un var dzīvot gan sēdus, gan migrēt. Lielākā daļa sugu apdzīvo aukstus un mērenus ūdeņus. Šiem dzīvniekiem ir plašs ēdienu klāsts un tie var ēst, gan norijot laupījumu kopumā, gan gabalos. Lielākā daļa pātagas ir labi pielāgotas ilgstošai un dziļai niršanai. Tas ir saistīts ar plašu morfoloģisko un fizioloģisko ierīču klāstu, jo īpaši lielu asins daudzumu un sirdsdarbības ātruma samazināšanos niršanas laikā.

Klusā okeāna ziemeļrietumu ūdeņos ir pārstāvētas visas trīs pļavu sugas.

Walrus ģimene ko pārstāv lielie dzīvnieki, kuru īss spēcīgais kakls beidzas salīdzinoši nelielā galvā. Dzemdes kakla pārtveršana ir vāja. Ārējās ausis nav. Bieza āda veido daudzas krokas un grumbas. Viņiem ir divas lielas augšējās suņi, kas vērstas vertikāli uz leju. Priekšējās un pakaļējās ekstremitātes ir garas, ar ādu.

Aizmugures ekstremitātes var būt piestiprinātas zem ķermeņa. Mati ir ļoti reti un grūti.

Ausu zīmogu ģimene - Krievijas ūdeņos tagad ir trīs mono sugu ģimeņu pārstāvji: - jūras lauvu ģints, ziemeļu jūras lauvu ģints un ziemeļu kažokādu roņu ģints. Ģimenes pārstāvju vidū vīriešu izmērs ir divreiz lielāks nekā sievietēm.

Garenai galvai ir ārējās austiņas, izmērs ir proporcionāls ķermenim un novietots uz ilgu kustamu kaklu. Abi ekstremitāšu pāri ir garš, beidzas ar skrimšļa ādu un var saliekt zem ķermeņa. Šie dzīvnieki peld, izmantojot garas priekšējās daļas (pleznas) galvenokārt pārvietošanai un aizmugurē kontrolei.

Uz sauszemes šie dzīvnieki ir pārvietojami un izmanto visas četras ekstremitātes. Mētelis ir samērā biezs un tam ir aizsargs, kā arī kažokādas plombas un pūkaini mati.

Patiesu roņu ģimenes ietver dzīvniekus no mazākajiem līdz lielākajiem izmēriem.

Četru ģimeņu pārstāvji ir atrodami Krievijas ūdeņos: - jūras zaķu ģints, parasto roņu ģints, svītrainu roņu ģints un roņu ģints. Īstajos blīvējumos īss, biezs kakls beidzas ar noapaļotu galvu ar smailu purnu. Viņiem nav redzamu ausu.

SPRING

Dzemdes kakla pārtveršana ir vāja. Priekšējās un pakaļējās ekstremitātes ir īsas, pakaļējās kājas tiek pagarinātas atpakaļ un nevar saliekt zem ķermeņa. Jaundzimušā mētelis ir garš, biezs, balts lielākajā daļā sugu. Pieaugušie dzīvnieki ir klāti ar īsiem matiem, slānis gandrīz nav klāt. Seksuāls dimorfisms ir nepietiekami attīstīts, vīrieši un sievietes ir gandrīz vienāda lieluma. Piegādes notiek galvenokārt uz ledus vai krastā. Kucēni aug ļoti ātri un kļūst patstāvīgi uzreiz pēc laktācijas pārtraukšanas.

Pinnipeds

Pinnipeds ir ūdens gaļēdāju zīdītāju grupa, piemēram, akordi. Saskaņā ar dažām klasifikācijām pīles tiek sadalītas atsevišķā grupā, bet citas ir klasificētas kā plēsīgie dzīvnieki. Pinnipeds lielāko daļu savas dzīves pavada ūdenī. Šo dzīvnieku ekstremitātes ir pārveidojušās par pleķiem, to ķermeņa forma ir līdzīga zivīm.

Ziloņu grupa apvieno trīs ģimenes: plombas (krabitera zīmogs, ziloņu zīmogs, jūras leopards, zīmogs), valrieksti (vienīgais veids ir valrieksts), ausu zīmogi (jūras lauvas, kažokādu plombas).

Šajās ģimenēs ietilpst 20 ģints un 32 dzīvnieku sugas.

Ziloņkaula fosilijas paliekas atrodas Klusā okeāna ziemeļu daļas un Atlantijas okeāna piekrastē.

Šie dzīvnieki jau bija pazīstami no Augš Eocēna perioda, kad zemes un plēsīgo ģimeņu plēsēji pārgāja uz ūdens dzīvi.

Pinnipeds dzīvo jūrās un okeāna ūdeņos apgabalos ar mēreniem un aukstiem ziemeļu un dienvidu puslodes klimatiem.

Divas roņu sugas dzīvo tikai iekšējos ūdeņos - Kaspijas jūrā, ezeros - Baikālā, Ladogā. Subtropu ūdeņos ir balto vēderu roņi. Pinnipeds gandrīz visu savu dzīvi pavada ūdenī, peldē un nirt perfekti. Lielākā daļa pārstāvju apmaldās.

Uz krastiem vai ledus veidojas hacks, kad viņi izbrauc no ūdens, lai atpūstos, sauļotos, saulē, dzemdībām un pēcnācēju barošanai. Dažas sugas dzīvo atsevišķi vai mazās grupās. Lielākā daļa pātagļu periodiski migrē. Dažas sugas sēž, piemēram, parasts zīmogs.

Pinnipeds barojas galvenokārt ar zivīm, vēžveidīgajiem un mīkstmiešiem. Lielu pameļu, piemēram, jūras leoparda, upuris ir lieli mugurkaulnieki - roņi un pingvīni.

Visi pļavnieku pārstāvji ir salīdzinoši lieli dzīvnieki.

Ķermeņa garums ir no 150 līdz 650 cm un svars no 100 līdz 3500 kg. Vislielākais lielums starp šo kārtību dzīvojošajiem dzīvniekiem ir vīģes, kas ir sastopamas Klusā okeāna ziemeļu daļā. Izveidojiet ātru rāmja formu, sašaurinot to aizmugurē.

Galva ir neliela uz īsa kakla, astes īss process. Ziloņu purvs ir noapaļots, mute ir plaša, ar augšējo lūpu redzamām sāpēm.

Pinworm uzturs

Pinnipeds barojas ar dzīvnieku barību - galvenokārt zivīm, vēžveidīgajiem, kalmāriem un astoņkājiem. Dažas sugas, piemēram, krabīšu plombas, kas dzīvo Antarktikas ūdeņos, dod priekšroku citiem pārtikas produktiem.

Pretēji tās nosaukumam šis dzīvnieks neēd krabjus, bet nelielus vēžveidīgos, ko sauc par krilu, kas ir sastopami aukstās polārās jūrās.

Ne daudzi plēsoņi ir pietiekami lieli, lai tiktu galā ar ziloņu pārstāvjiem, bet lielas haizivis un slepkavu vaļi regulāri palīdz viņiem, jo ​​īpaši pieredzējušiem mazuļiem. Jūras leopards bauda citu roņu mednieka pazīstamību (viņš ēd arī pingvīni un zivis).

Pinnipedus medī polārais lācis. Reizēm jaunieši uz ledus kļūst par lapsu, vilku un kailu ērgļiem. Bet lielākais ienaidnieks upuriem gadsimtiem ilgi bija cilvēks, iznīcinot tos kažokādām, taukiem un gaļai.

Valriekstu fangs

Tusks ir ne tikai zemes zīdītāji. Pieaugušo valriekstu svars sasniedz 1400 kg, un tā suņi ir vairāk nekā 60 cm garumā un 25 cm apkārtmērā pie pamatnes. Jauniem indivīdiem suņi gandrīz nepaliek no lūpām.

Riekstiņi ir modificēti augšējie zobi, kuru garums pārsniedz 60 cm.

Viņi kalpo kā ierocis un vilks, un ledus. Kad valrieksts iziet no ūdens, viņš tos izmanto, lai veidotu elpošanas caurumus. Fangs spēlē ieroču lomu plēsoņu uzbrukumā, jo īpaši leduslācī.

Ziloņu zīmogi

Vislielākais starp ziloņiem ir ziloņu plombas, kuru garums ir 6 m, ķermeņa vidū 4,5 m apļa un 3,5 tonnu svars ieguva nosaukumu ne tikai lieluma dēļ, bet arī tāpēc, ka vīriešiem ir augšējā puse. purns ir ādai soma, kas atgādina ziloņa stumbru.

Pārošanās sezonā tas piepūstas un paceļas tieši virs galvas vai paslīd mutē, kas pastiprina rēkt.

Neraugoties uz to lielumu, jūras ziloņi ir elastīgi peldētāji, viņi nirt līdz 60 m dziļumam. Viena suga audzē Klusajā okeānā pie Kalifornijas un Meksikas krastiem, bet otra - Antarktikas ūdeņos.

Pinnipeds: klasifikācija

Šī zīdītāju kārtība tiek izplatīta divās superfamilijās, kas veido gaļēdāju kārtību (Carnivora). Visi Zemes klātesošie ir iedalīti trīs ģimenēs:

  • Walrus (Odobenidae),
  • Īstas plombas (phocidae),
  • Eared plombas (Otariidae).

Vēl pavisam nesen tika uzskatīts, ka pāļu karaspēks bija atsevišķs, neatkarīgs atdalītājs. Saskaņā ar mūsdienu klasifikāciju pātagas, kā norādīts iepriekš, ir daļa no divām dažādām plēsonīgo kārtību pārspīlēm. Walruses un auskaru zīmogi pieder pie tās pašas ģimenes, Otarioidea, un reālas plombas Phocoidea. Papildus mūsdienu ģimenēm joprojām ir daudz fosiliju. Ērgļu roņus pārstāv sešas kažokādu roņu un jūras lauvu ģints, kopā divpadsmit sugas. Septiņpadsmit ziloņu zīmogu, roņu, kā arī jūras leoparda un krabitera roņu ģints, kas kopā veido deviņpadsmit sugas, ir plombas.

Dzīvniekiem, kas pārstāv pļavas, ir neparasti un neparasti zemi zīdītāju sugas. To gareniskajam ķermenim ir šķērsgriezumā taisns vārpstas forma, kas pakāpeniski sašaurinās gan galvas, gan astes virzienā. Interesanti, ka šo dzīvnieku ķermeņa šķelšanās nav strauji ierobežota, atšķirībā no zemes plēsēju struktūras. Tātad viņu galva vienmērīgi nonāk ļoti biezā kaklā, un, savukārt, tā ir stumbrā un astē.

Neparastāka virsotņu struktūra uzsver raksturīgās ekstremitātes kā čības, no kurām lielākā daļa ir paslēptas ādas ķermeņa maisā. Šis dizains ļauj peldētājiem brīvi pārvietoties ūdenī un zem tās, bet to ekstremitātēm nav ļauts turēt nozvejotu laupījumu. Vēl viena neparasta lieta ir tā, ka vairumā sugu, izņemot ausīm, nav ārējo ausu. Šo dzīvnieku āda ir daudz biezāka un blīvāka nekā sauszemes zīdītājiem, turklāt tam piemīt ūdeni atgrūdošas īpašības. Dažās sugās tā ir gandrīz neapbruņota, bet citās tā ir pārklāta ar gariem, diezgan stingriem matiem.

Šo ūdens zīdītāju krāsa variē no pelēka un dzeltenīgi pelēka līdz sarkanīgi. Lielākā daļa pātagļu ir vidēja vai liela izmēra. Lielie indivīdi var sasniegt sešus metrus un sver līdz 3,5 tonnām! Vidējo sugu sugu svars ir no četrdesmit kilogramiem.

Kopš pārskata brīža pārstāvniecības, kas atrodas šajā pārskatā, lēni palielinās viņu laulības periods nenotiek vairāk kā vienu reizi gadā. Apaugļošanas gadījumā sievietes dzemdē tikai vienu bērnu un tikai dažreiz divas. Mātes baro savus bērnus ar ļoti tauku barojošu pienu, tāpēc viņu pēcnācēji strauji aug un kļūst svarīgāki.

Beleks (arfas zīmogs)

Vairums pieaugušo pātagļu ikdienas uzturā ir vēžveidīgie, zivis un dažādi mīkstmiešu veidi. Izņēmums ir jūras leopardi, kuru uzturs ietver pingvīnus un roņus. Pinniped zīdītāji dzīvo diezgan ilgu laiku - līdz četrdesmit.

Šeit mēs, iespējams, uzskatījām galvenos punktus par apbrīnojamo dzīvnieku izskatu un dzīvesveidu, kas pārstāv pīlādžu grupu. Vēlāk mēs atgriezīsimies pie šīs tēmas, un mēs detalizētāk apspriedīsim atsevišķos šī atdalīšanās veidus.

Tikmēr es iesaku iepazīties ar šiem pantiem, kas iepazīstinās jūs ar dažiem ūdens zīdītājiem:

Nobeigumā es vēršu uzmanību uz interesantu dokumentālo filmu “Navy Seals in Kamchatka” un informatīvu video gabalu “Navy Seals and Sea Lions”. Paskaties, tas būs interesanti!

Skatiet videoklipu: Homequip Cooking Demonstration with Ekologa & Teknika (Oktobris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org