Dzīvnieki

Echidna ir Austrālijas dzīvnieks: apraksts, biotops un interesanti fakti

Pin
Send
Share
Send
Send


Echidna (dzīvnieks), kura dzīvotne izplatās tikai uz Austrāliju, Tasmānija, Jaunā Gvineja, var dzīvot nebrīvē. Tas labi pielāgojas jebkurai videi, tāpēc šodien to var atrast ne tikai sākotnējā vidē, bet arī visā pasaulē.

Izskats

Dzīvnieku echidna, kuras fotogrāfijas ir attēlotas, garums ir apmēram 40 centimetri. Viņas muguru sedz vilna un adatas. Galva ir salīdzinoši neliela, nekavējoties nonākot rumpī. Mute ir veidota kā cauruļveida knābis, kura nelielā atverē ir ilga lipīga mēle. Beak ir galvenā orientēšanās orientācija, jo vīzija ir ļoti vāji attīstīta.

Dzīvnieks pārvietojas uz četrām īsām piecu pirkstu kājām, kuras izceļas ar to muskuļainību. Uz pirkstiem ir gari nagi, un uz muguras ķepas aug piecu centimetru spīle, ar kuru indivīds ķemmē tās adatas. Arī ar adatām un īsu asti.

Ešidna (dzīvnieks), kura apraksts ir uzrādīts, ir tupēts, smagi mazs zīdītājs, tas izrakt zemi un ir garš cauruļveida knābis.

Dzīves veids

Subtropu zonā (Austrālijā) echidnas aktīvāk darbojas vasaras naktīs. Pēcpusdienā, karstāko stundu laikā, tie tiek novietoti ēnā un atpūsties. Sākot tumsu, dzīvnieki izjūt vēsumu un iziet no patversmēm.

Aukstajās kontinentālās vietās ir iespējama sala. Šajā gadījumā echidnas palēnina savu iztiku pirms siltuma sākuma. Dzīvnieki nepieder pie pārziemotajām sugām. Bet ziemā jau kādu laiku viņi var aizmigt.

Viņi, kā likums, rada nakts vai krēslas dzīvesveidu. Dienas laikā viņi slēpjas vēsās vietās. Dabiskie segumi augsnē, koku dobumi, krūmi var būt šādas patversmes.

Echidna ir dzīvnieks, kam ir fantastiska veiklība. Tas palīdz viņam izrakt zemi un saņemt savu ēdienu.

Galvenais dzīvnieks ir skudras. Ar savu knābja palīdzību echidnas prasmīgi izrakt zemi un iegūst kukaiņus no savām terminālām un putekļiem.

Kad dzīvnieks atrod sēnīti, nekavējoties sāk to izrakt ar asām naglām. Darbs neapstājas, līdz dziļa tuneļa iekļūšana līdz struktūras cietā ārējā slāņa iznīcināšanai.

Tuneļā echidna (dzīvnieks) paceļ garu mēli, kas liek daudz kodienu. Tikai mēle jāturpina atgriezt mutē ar pārtiku. Papildus skudriem, gremošanas sistēmā iekļūst zeme, smiltis un koku miza.

Šāda uzturs ir ļoti svarīgs zīdītājiem, kas dzīvo sausās zonās. Ar skudras echidnu mitrums ir 70%. Tādā pašā veidā izdzīvo arī antiteri un armadillos.

Ja zīdītāju dzīvotnē ir pietiekami daudz pārtikas, tās nemaina. Ja nepieciešams, viņi var iet dažus kilometrus.

Audzēšana

Parastajā dzīvē echidna ir vientuļš dzīvnieks. Saziņa ar citiem cilvēkiem notiek tikai pārošanās periodā. Lai atrastu viens otru, viņi izmanto īpašus ceļus, kas ir marķēti ar īpašu smaržu.

Uzvedība pārošanās laikā nav pilnībā saprotama. Ir tikai zināms, ka pēc apaugļošanas mātīte iegūst ne vairāk kā 15 mm diametru olu. Tad viņa ievieto to savā maisiņā ar asti un vēderplēvi. Zinātnieki nav informēti par divu vai vairāku olu dēšanas gadījumiem, bet par vienu olu var runāt arī par neiespējamu.

Echidna - purvainais dzīvnieks. Sieviešu soma nav uzskatāma par pastāvīgu ķermeni, piemēram, ķenguru. Tas parādās dažu muskuļu spriedzes rezultātā. Turklāt, ja sievietei piešķirat sedatīvu, šis orgāns dažu minūšu laikā izzudīs.

No olas, kas atrodas maisiņā, ir mazulis, kura izmērs ir 12 mm. Tas nav piemērots patstāvīgai dzīvei: tas ir klāts ar primāro ādu, tas ir akls, barojas ar mātes pienu. Maisā viņš dzīvo, kamēr viņš sāks sver aptuveni 400 gramus.

Tad sieviete slēpj viņas kubu caurumā vai krūmā. Kādu dienu viņa apmeklē viņu barošanai. Šo vecumu uzskata par visbīstamāko dzīvnieku, jo tas joprojām ir neaizsargāts.

Bērnu echidnas barošanas metode

Kamēr maisiņā tas nav atstājis, kamēr māte nolemj to izvilkt. Tas barojas ar pienu, kam ir rozā krāsa un ļoti bieza konsistence. Tas ir līdzīgs trušu un delfīnu uzturvielu maisījumam.

Piens nonāk maisā caur daudziem caurumiem no īpašiem dziedzeri. Bērns to izdala. Maisījuma uzturvērtība ļauj neievērot stingru barošanas grafiku. Tas ir svarīgi, kad māte izvelk kubu no maisa un slēpj to patversmē.

Veidi, kā aizsargāt

Galvenais aizsardzības līdzeklis ir vairogs ar adatām un nagiem. Dzīvniekam zinātniekiem nav zināmi dabiski ienaidnieki. Bet ir gadījumi, kad dingo suņi uzbruka echidn un ēda tos kopā ar adatu vairogu. Kādu dienu tika atklāts miris pītons, kurā tajā bija savelts dzīvnieks.

Ar briesmu sajūtu echidna (piesardzīgais dzīvnieks) ļoti ātri sāk zemi ap sevi un slēpj caurumā minūtēs, atstājot tikai tās adatas. Būdams uz cietas virsmas, tas ieskrūvē bumbu, slēpjot seju un knābi. Pēdējais tiesiskās aizsardzības līdzeklis ir izplūdušais šķidrums, kas izlaists nopietnas briesmas gadījumā tam, kurš nolēma viņu traucēt.

Kā izskatās dzīvnieku echidna?

Echidna ir neparasti gareniska purna, spēcīgas īsas kājas ar izliektām garām nagām, ar kurām tā ātri izrakt no zemes.

Dīvaini, bet tam nav zobu, bet ir stipri modificēts knābis. Zobu vietā echidna ir asas, mazas ragu adatas. Un viņas neparastā mēle ir ļoti gara un lipīga. Ar viņa palīdzību viperis viegli noķer kukaiņus.

Dzīvnieka ķermenis ir plakans, tā garums ir lielāks par 60 centimetriem, āda ir pārklāta ar īsiem cietiem muguriņiem, kas atgādina porcupīna un ezis.

Austrālijas dzīvnieks

Echidna Australian pirmo reizi tika aprakstīts 1792. gadā Džordža Šava (angļu zoologs), kurš vēlāk aprakstīja plakankalni.

Zinātnieks kļūdaini ierindoja šo dīvaino dzīvnieku, kas tika atrasts putekšņos, dzīvniekiem, kurus sauc par antitārus. Vēlāk (pēc 10 gadiem) Edvards Māja (anatomiskais zinātnieks) atklāja kopīgu iezīmi platypus un echidna, clacaaca, kurā atvērti ureteri, zarnas un dzimumorgāni. Saistībā ar to tika piešķirta atsevišķa caurlaide.

Echidna Austrālijas mazākā prokidija. Tās garums parasti ir no 30 līdz 45 centimetriem, svars ir 2,5-5 kg. Tasmānijas pasugas ir nedaudz lielākas, sasniedz 53 centimetrus.

Dzīvnieka galva ir pārklāta ar rupjiem bieziem matiem, īss kakls ir gandrīz neredzams. Purns ir iegarināts šaurā, nedaudz izliektā vai taisnā "knābī" (75 mm).

Galvas, tāpat kā visi ešidnieši, tiek saīsināti. Jaudīgi plakanie nagi ir aprīkoti ar ķepām, kas spēj izrakt zemi un lauzt termītu pilskalnu sienas.

Austrālijas Echidna iezīmes

Austrālija Austrālija ir diezgan tālu no citiem kontinentiem, tāpēc dzīvnieki, kas tajā dzīvo, ir izturējuši savu evolūcijas ceļu. Prohidna moderns ir slavenākais ģints pārdzīvojušais dalībnieks. Austrālijas echidna dzīvo gandrīz visā kontinentā.

Austrālijas dzīvnieki ir dažādi un daudzveidīgi. Echidna starp tām ir unikāla radība. Šajās vietās ir šādi parametri: matains, smaila deguna ar labi attīstītām nāsīm un neliela mutes atvere pašā galā.

Spines aug no biezas vilnas. Tie aptver visu echidna muguru un sānus.

Katrai ķepai ir 5 spēcīgi nagi, kas ir ideāli piemēroti rakšanai. Pakaļējo ķepu otrais pirksts beidzas ar izliektu garu naglu, ko dzīvnieks izmanto ādas kāršanai.

Echidna sagrauj zemi, meklējot pārtiku (skudras un termīti). Viņa vāc kukaiņus ar savu neparasti garo un lipīgo valodu.

Jāatzīmē, ka Austrālijā cilvēku darbība pēdējo gadu laikā ir ievērojami samazinājusi šo apbrīnojamo dzīvnieku skaitu.

Austrālijas Echidna biotops

No paša dzīvnieka vārda jūs varat saprast, kur dzīvo šāda veida echidna.

Papildus Austrālijai echidna ir atrodama Jaunajā Gvinejā, Tasmanijā, kā arī Basssalas mazajās salās. Austrālijas echidnas spēj apdzīvot gandrīz katru kontinenta stūri. Dzīvesvieta nav atkarīga no ainavas. Viņu mājas var būt gan sausas teritorijas, gan slapji meži, kā līdzenumi un kalni.

Interesanti fakti

Ir daži interesanti fakti par echidna:

  • Echidna ir dzīvnieks, kas briesmu brīdī sabrūk bumbiņā, tāpat kā ezis, un tajā pašā laikā cenšas segt visneaizsargātāko stāvokli uz ķermeņa - vēderu.
  • Tasmānijas echidnām nav ļoti biezu īsu muguriņu, tāpēc viņiem nav nepieciešams tik daudz ķemmēšanas spīļu.
  • Echidnas pieder pie nelielas ilgi dzīvojošu zīdītāju grupas, kas dzīvo līdz 50 gadiem, kas nav raksturīgs šādam mazam dzīvniekam.
  • Tāpat kā platypuss, šis dzīvnieks ir zīdītāju munas.
  • Echidnām, tāpat kā putniem, ir viens caurums izkārnījumiem un dēj olām. Mātīte ievieto savu olu maisā, kas pēc reprodukcijas izzūd un veidojas jaunā sajūga laikā. Laika gaitā echidna nojauc tikai vienu olu.
  • Sievietēm echidnal piens caur porām ieplūst maisiņā, kas atrodas maisa priekšpusē, un no tā teļš to atnes.

Viņi baro echidnas ar termītiem, skudrām, sliekām un citiem kukaiņiem, tos aizturot no savām patversmēm ar garo mēli, kas var radīt 100 kustības minūtē.

Austrālijas purva echidna ir dzīvnieks, kas reizēm ēd mazus dzīvniekus un kukaiņus. Tas ir gaļēdāju zīdītājs, bet tās laupījuma lielums ir atkarīgs no mutes lieluma. Vēl viena iezīme ir tā, ka echidna augšējais žoklis ir savienots ar apakšžokli, un tāpēc mutes atvērums tajā ir mazs. Mēle var pārsniegt 18 centimetrus.

Echidna vērš bugs, kas iestrēdzis pie mēles mutē. Parasti ēdienam viper iet pie krēslas. Siltumā viņa medī tikai naktī. Ekstrakcija tiek meklēta ar tās skaisto smaržu. Spēj echidna, rakējot ēdienu meklējumos, lai akmeņus pārvērstu divreiz smagāk kā savu svaru.

Dzīves veids

Echidna - dzīvnieks, dzīvesvietas lielums, kas ir atkarīgs no pārtikas daudzuma. Meža mitrās vietās, kur parasti ir daudz laupījumu, platība uz vienu dzīvnieku ir aptuveni 50 hektāri. Pēcpusdienā echidna parasti atrodas, slēpjot zem akmeņiem, koku saknēm un dobumiem. Naktī sākas kukaiņu meklēšana, un ehidna atstāj patvērumu noteiktā temperatūrā. Karstā laikā tas iznāk tikai naktī, jo ir briesmīgi paciest lieko karstumu un saules gaismu. Spilgtā saules gaismā dzīvnieks var pat nomirt. Ārpus pajumtes tas var notikt tikai aukstā laikā.

Ešidna nav ļoti daudz ienaidnieku. Galvenais drauds viņai ir tikai satikties ar personu, kas viņu medī par taukiem.

Echidna pie briesmām spēj pārsteidzoši ātri nokļūt zemē, un, ja augsne izrādās smaga, tā cirpjas bumbā. Ziemā echidna parasti pārziemo.

Echidn redze ir vāja, bet viņu dzirde ir brīnišķīga. Šajā gadījumā nakts reidi laikā pārtikai tie galvenokārt balstās uz lielisko smaržas izjūtu.

Kāpēc echidna tā sauc?

Austrālija - cietzeme, bagāta ar dažādiem ārzemnieciskiem dzīvniekiem - pasargāta zem tās debesīm un maziem, ārēji ļoti atgādina porcīnu, dzīvo būtni - echidnu. Šim pilnīgi nekaitīgam dzīvniekam, kas kādu iemeslu dēļ ēd tikai mazus tārpus, kukaiņus, skudras un termītus, ir diezgan biedējoši vārdi: manā atmiņā uzreiz parādās senās grieķu briesmonis - puse puse pusi čūska, kas rada patiesu šausmu visiem, kas vismaz ar vienu acu apgrūtina to aplūkot . Tomēr, kā zinātnieki ir noskaidrojuši, gandrīz nekaitīgs Austrālijas dzīvnieks nekādā veidā nav saistīts ar rāpojošu mītisku radību, bet ir saistīts tikai ar ezeriem: tas ir tas, ko vārds, kas atbilst echidna nosaukumam, tulko no grieķu valodas.

Kā tas izskatās

No pirmā acu uzmetiena viperis atgādina ezeru vai nelielu porcīnu, jo tās ķermenis ir pārklāts ar adatām. Bet starp šiem dzīvniekiem nav radniecības. Izmēri echidna nepārsniedz 30 cm un svars - no 2,5 līdz 4 kg. Neliels echidnas gals ir pārklāts ar bieziem īsiem matiem, kakls ir gandrīz neredzams. Smieklīgs purns ir stipri paplašināts un atgādina proboszi, ko sauc par knābi. Tās galā ir neliela perorāla atvēršana, kas atveras ne vairāk kā 5 mm. Echidnas knābis ir īpašas šūnas - elektroreceptori. Pateicoties tiem, tas nozvejo mazākās elektrisko lauku svārstības kustības laikā. Tas ir viens no dzīvnieka galvenajiem orientieriem. Ešidna ir ļoti spēcīgas ķepas, un tā var ātri ienirt zemē, bēgoties no ienaidnieka.

Senajā grieķu mitoloģijā pusi sievu, kas bija puse no milzīga izmēra, ļauno radību, sauca par sāpīgu.

Austrālijas echidnas biotops ir Austrālija, Jaunā Gvineja, Tasmānijas sala un vairākas salas Basas šaurumā. Gandrīz visas Austrālijas dabiskās teritorijas - no tuksnešiem līdz tropu mežiem - ir piemērotas echidna pastāvēšanai.

Purvainais echidna ir Austrālijas dzīvnieks, kas ir pārklāts ar ķiplokiem, tāpat kā porcīns, bet, atkarībā no barošanas veida, tas drīzāk atgādina pretinieku. Echidnas un platypuses ir vienīgie zīdītāji, kas novieto savas olas.

Squad - Monotremes

Ģimene - Echidnae

Rod / sugas - Takyglossus aculeatus

Pamatdati:

Ķermeņa garums: 35-50 cm

Astes garums: līdz 10 cm

Mugurkaula garums: 6 cm

Masa: 2,5-6 kg, vīrieši ir ceturtdaļas smagāki nekā sievietes.

Pubertāte: no 1 gada.

Laulības periods: no jūnija.

Sekojošā attīstība: izšķilšanās no olas pēc 10 dienām, atstāj maisu 6-8 nedēļu laikā.

Cubs skaits: 1.

Ieradumi: atsevišķi, dzīvnieki darbojas rītausmā un krēslā.

Pārtika: skudras, termīti un citi sauszemes kukaiņi

Dzīves ilgums: līdz 50 gadiem.

Vienīgais radinieks ir Prohīds (Zaglossus bruijni), kurš dzīvo Jaunajā Gvinejā.

Austrālijas echidna ēd termitus un skudras. Tā visbiežāk apdzīvo zālāju un meža teritorijas, kurās ir pietiekami daudz vietas
briesmas var ātri izrakt aizsargājošu gropi.

Austrālijas purva echidna barojas ar dažāda veida termītiem un skudras. Tikai reizēm, lai dažādotu savu uzturu, viņa ēd citus kukaiņus un mazus dzīvniekus. Echidna ir gaļēdāja dzīvnieks, bet upura daudzumu ierobežo mutes izmērs. Tās īpatnība ir tāda, ka echidna augšējais žoklis ir savienots ar apakšžokli. Tādā veidā echidna mutes atvērums ir ļoti mazs un atveras tikai garas, smailas mazas sejas beigās. Tāpēc dzīvnieks nozvejas ar garu tārpu mēli ar lipīgu virsmu. Viņa var virzīt viņu 18 cm.

Kukaiņi pieturās pie mēles un echidna tos ievada mutē. Echidna nav zobu, tāpēc dzīvnieks sagriež ēdienu ar ragu zobiem, kas aptver mēli un aukslēju. Ar mēles palīdzību echidna arī norij akmeņus un zemi, kas veicina barības dzīšanu kuņģī. Echidna tiek nosūtīta barošanai parasti agri no rīta un krēslā. Ja valda nepanesams siltums, echidna atstāj pajumti tikai naktī. Echidna iegūst savu laupījumu ar skaistu smaržas izjūtu. Viņa sniffs meža grīdu un kaudzes lapām, no kurienes viņš izrakt termīti un skudras. Kāpjot, echidna pārvēršas akmeņiem, kas ir divreiz smagāki par viņu. Viņa atpūšas viņas ķepām uz zemes un noņem akmeņus.

LIFESTYLE

Zemes gabala lielums, kas ir nepieciešams dzīvībai, ir atkarīgs no ēdiena daudzuma. Mitrās mežu teritorijās, kur parasti ir daudz ražošanas, teritorija ir aptuveni 50 hektāri uz vienu dzīvnieku, un dažas teritorijas var daļēji pārklāties. Pēcpusdienā Austrālijas echidna slēpjas zem koku, akmeņu vai dobumu saknēm. Naktī viņa meklē kukaiņus. Austrālijas ehidna atstāj savu patvērumu tikai noteiktā temperatūrā. Ļoti karstā sezonā viņa atstāj pajumti tikai naktī. Echidna ļoti slikti iztur siltumu un saules siltumu. Ja dzīvnieks neslēpjas laikā no saules stariem, tad tas var novest pie tā nāves. Aukstā laikā viper var palikt ārpus patversmes visu dienu. Šim dzīvniekam ir maz ienaidnieku: briesmas echidna ir tikai tikšanās ar vīrieti, kas to medī tauku dēļ.

Kad echidna kaut ko baidās, viņa pārsteidzoši ātri apbedās brīvā zemē. Ja zeme ir cieta, echidna tiek velmēta, piemēram, kā ezis. Aukstajā sezonā Austrālijas echidna nonāk īsajā ziemas guļā.

Pavairošana

Austrālijas echidnas šķirne jūlijā un augustā, kad ziemā valda dienvidu puslode. Tikai šajā gada laikā dzīvnieki tiek turēti pa pāriem. Sievietēm, kas gatavas pārošanai, atstāj zemi uz smaržīgas pēdas, uz kurām vīrietis atrod to. Atrodot šādu taku, vīrietis turpina to meklēt, meklējot sievieti. Bieži 3-5 vīrieši seko vienai sievietei. Apmēram divas nedēļas pēc pārošanās sievietei piemīt 1 ola ar lazdu riekstu lielumu. До сих пор непонятно, как яйцо попадает в сумку к ехидне. Было доказано, что она не может сделать это с помощью лап, поэтому думают, что ехидна, согнувшись, откладывает его прямо в сумку.

Через 7-10 дней из яйца вылупляется детёныш длиной 12 мм. Он засовывает голову в мешочек, куда открываются молочные железы, и слизывает молоко.

ИЗВЕСТНО ЛИ ВАМ, ЧТО.

  • Briesmu gadījumā Austrālijas echidna ievelk bumbu, kā to dara mums pazīstamais ezis.
  • Tasmanijas echidnas mājoklis uz Tasmānijas ir īsas muguriņas, un tās nav tik blīvi sakārtotas, tāpēc tām nav vajadzīgas stipri attīstītas ķemmēšanas nagi.
  • Echidnas, tāpat kā cilvēki, pieder pie nelielas ilggadēju zīdītāju grupas, kas var dzīvot vairāk nekā 50 gadus. Šāds ilgs dzīves ilgums ir ļoti netipisks šādam mazam dzīvniekam.
  • Austrālijā dzīvojošie plakankalni un echidnas ir vienīgie zīdītāji, kas novieto savas olas.
  • Sievietēm echidn nav klasiskas piena dziedzeru izejas - sprauslas. Piens plūst caur porām matu pārvalkā, kas atrodas maisa priekšpusē, no kurienes bērns to izdala.
  • Vīriešiem echidn uz viņu pakaļkāju papēžiem ir īpašs pieaugums - ragu stimulācija, kurā atveras inde. Tomēr šis dziedzeris neveic nekādas funkcijas, tas nozīmē, ka tas nerada indes.

AUSTRĀLIJAS ECHID ĪPAŠĪBAS

Deguns: asas, matainas, ar labi attīstītām nāsīm un nelielu mutisku atvērumu beigās.

Spines: izaug no biezas vilnas, kas aptver Austrālijas echidnas muguru un malas.

Visām četrām kājām ir 5 spēcīgi nagi, kas pielāgoti rakšanai.

Otrs pirksts uz pakaļkājām beidzas ar garu izliektu naglu, kas kalpo echidnei ādas kāršanai.

Echidna izrakt zemi, meklējot termītus un skudras. Kukaiņi, kas savāc lipīgu valodu.


- Austrālijas echidna apgabals

DZĪVĪBAS VIETAS

Austrālijas ehidna dzīvo Austrālijas un Tasmānijas sausajos reģionos.

UZGLABĀŠANA

Austrālijas ehhidai ir maz dabisko ienaidnieku - tas apdraud tikai to, ka Austrālijas pamatiedzīvotāji uzskata taukus par delikatesi. Echidnas nerada nekādu kaitējumu, un tām nav lielas ekonomiskās vērtības, tāpēc tās netiek medītas.

Viper apraksts

Vipera ģimenē ir 3 ģints, no kurām viena (Megalibgwilia) tiek izmirsta.. Pastāv arī Zaglossus ģints, kur tiek atrasts prochīds, kā arī Tachyglossus (Echidna) ģints, kas sastāv no vienas sugas - Austrālijas echidna (Tachyglossus aculeatus). Pēdējo atklāja pasaulei zoologs no Apvienotās Karalistes, Džordžs Šaws, kurš 1792. gadā aprakstīja šo olu dējējdzīvnieku.

Mocking veidi

Ja mēs runājam par Austrālijas echidnu, tas ir jāsauc par tās piecām pasugām, kas savās dzīvotnēs atšķiras:

  • Tachyglossus aculeatus setosus - Tasmānija un vairākas Basas šauruma salas,
  • Tachyglossus aculeatus multiaculeatus - ķenguru sala,
  • Tachyglossus aculeatus aculeatus - Jaunā Dienvidvelsa, Kvīnslenda un Viktorija,
  • Tachyglossus aculeatus acanthion - Rietumu Austrālija un Ziemeļu teritorija,
  • Tachyglossus aculeatus lawesii - Jaungvineja un daļa no ziemeļaustrumu Kvīnslendas mežiem.

Tas ir interesanti! Austrālijas Echidna rotā vairākas Austrālijas pastmarku sērijas. Turklāt dzīvnieks ir attēlots uz 5 Austrālijas centiem.

Dzīves ilgums

Dabiskos apstākļos šis olšūnu zīdītājs dzīvo ne vairāk kā 13–17 gadus, ko uzskata par diezgan augstu skaitli. Tomēr nebrīvē echidna dzīve ir gandrīz trīskāršojusies - bija precedenti, kad dzīvnieki zooloģiskajos dārzos dzīvoja līdz 45 gadiem.

Dzīvotne

Mūsdienās Echidnovas ģimene aptver visu Austrālijas kontinentu, Bassas šauruma salas un Jaungvineju. Jebkura vieta, kur ir bagātīga lopbarības bāze, vai tas būtu lietus meži vai krūms (retāk - tuksneša), ir piemērots mājokļa novietošanai viperai.

Echidna jūtas aizsargāta zem augu un lapu vāka, tāpēc dod priekšroku vietām ar blīvu veģetāciju. Dzīvnieku var atrast lauksaimniecības zemē, pilsētas rajonos un pat kalnainos apvidos, kur tas dažreiz sniega.

Echidnas diēta

Meklējot pārtiku, dzīvnieks nav noguris, lai sajauktu putekšņus un termitārus, lai iznīcinātu mizu no sabrukušajiem stumbriem, izpētītu meža grīdu un apgrieztu akmeņus. Standarta izvēlnē echidna ietilpst:

Mazais caurums knāņa galā atveras tikai 5 mm, bet pats knābis pilda ļoti svarīgu funkciju - tas paņem vāju elektrisko lauku signālus no kukaiņiem.

Tas ir interesanti! Tikai diviem zīdītājiem, platypus un echidna ir šāda elektrolokācijas ierīce, kas aprīkota ar mehānisku un elektrisku receptoru.

Echidnas mēle ir ievērojama, ar ātrumu līdz 100 kustībām minūtē un pārklātu ar lipīgu vielu, ar kuru skudras un termīti ir aizķerti. Par asu izmešanu, apļveida muskuļi satiekas (kad viņi slēdz līgumu, maina mēles formu un vada to uz priekšu) un muskuļu pāri, kas atrodas zem mēles un apakšžokļa saknes. Ātra asins plūsma padara mēles grūtāku. Pacelšanās uz 2 gareniskiem muskuļiem.

Trūkstošo zobu lomu veic ar keratīna zobiem, berzējot laupījumu uz kores aukslējas. Šis process turpinās kuņģī, kur pārtika tiek sasmalcināta ar smiltīm un oļiem, kas iepriekš echidna norij.

Dabas ienaidnieki

Ešidna labi peld, bet tas nedarbojas ļoti strauji. Ja zeme ir mīksta, dzīvnieks izgāž dziļi, iegremdē bumbu un tiecas uz ienaidnieku ar nocirstām lūkām.

Tas ir gandrīz neiespējami iegūt echidnu no bedrītes, tas izplata adatas un balstās pret savām ķepām. Opozīcija ir ievērojami vājināta atklātajās zonās un cietā zemē: pieredzējuši plēsēji cenšas atvērt bumbu, vēršoties pret atvērtu vēderu.

Viper dabisko ienaidnieku sarakstā ir:

Cilvēki nav medījuši echidnu, jo tai ir garšīga gaļa un kažokādas, kas ir pilnīgi bezjēdzīgi kažokādiem.

Iedzīvotāju skaits un sugu statuss

Echidnas skaitu gandrīz neietekmē zemes attīstība un lauksaimniecības kultūru tīrīšana. Lielas briesmas ir lielceļiem un teritorijas sadrumstalotībai, ko izraisa biotopu iznīcināšana. Ieviešamie dzīvnieki un pat Spirometra erinaceieuropaei tārps, kas arī tiek ievesti no Eiropas un kam ir šķietami nāvējošs drauds, samazina iedzīvotāju skaitu.

Viņi cenšas audzēt dzīvniekus nebrīvē, bet līdz šim šie mēģinājumi ir bijuši efektīvi tikai piecos zooloģiskajos dārzos, un pat tad viens no mazuļiem nav bijis nobriedis. Pašlaik Austrālijas echidna netiek uzskatīta par apdraudētu - to bieži var atrast Austrālijas un Tasmānijas mežos.

Skatiet videoklipu: Jugland Paintball (Decembris 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org