Dzīvnieki

Ferret parasts (mežs)

Rakstā apskatīšu meža sesku ārpusi, raksturu, paradumus un dzīvesveidu, un parādīšu, kā tas izskatās. To sauc arī par melno polekātu. Es jums pastāstīšu par šo dzīvnieku populāciju, biotopiem, vairošanos un barošanu. Uzskaitiet seskas dabiskos ienaidniekus. Ļaujiet man paskaidrot, kāpēc seski ir uzskaitīti Sarkanajā grāmatā un kā tie ir aizsargāti.

Savvaļas meža sesku apraksts un raksturojums

Meža seskiem ir elastīgs, iegarens un ne pārāk liels ķermenis. Sakarā ar īsām un biezām ķepām ar pieciem pirkstiem un asiem nagiem, tām ir raksturīga ārēja nesamērība.

Vidējais ķermeņa garums sievietēm ir 40 cm un vīriešiem - aptuveni 50 cm. Arī sesku svars atšķiras pēc dzimuma: vīriešiem - 1000-1700 grami, sievietēm - 650-950 grami.

Melnā Koryam raksturīga iegarena kakla, tīra ovāla galva ar iegarenu purnu, kas ir nedaudz saplacināta tuvāk degunam. Uz viņu "sejas" ir atšķirīgs modelis, kas izskatās kā melna maska ​​un balta deguna. Uz galvas konstatēja arī nelielu ausu vietu pie pamatnes. Acis ir arī nelielas, atgādinot brūnas krelles.

Kopējais zobu skaits seskā - 28-30 gabali, no kuriem:

  • 4 suņi (katram žokļa pārim),
  • 12-14 griezēji,
  • 12 premolāri

Šiem dzīvniekiem ir gara (līdz 6 cm) spilgti brūna kažokādas krāsa, kas spilvenu, astes, muguras un purna apgabalā aizņem tumšāku un piesātinātu krāsu. Vislielākā polekāta daļa ir liels un krūmains astes. Tā garums pieaugušajiem var būt no 8 līdz 18 cm.

Vidējais ķermeņa garums sievietēm ir 40 cm un vīriešiem - aptuveni 50 cm.

Blakus zvēra asti ir īpašas dziedzeri, kas briesmu gadījumā izdala izdomātu kodīgu noslēpumu.

Savvaļā viņu dzīves ilgums ir salīdzinoši neliels - apmēram 3-4 gadi.

Dzīvnieku biotops

Šo dzīvnieku dzīvotne ir izplatījusies visā Eirāzijā un Āfrikas ziemeļrietumu daļā. Tās var atrast Krievijā, Ukrainā, Ķīnā, Anglijā un citās valstīs.

Pirms kāda laika uz Jaunzēlandi tika ievesti melni trokšņi, lai samazinātu žurku un peles populāciju. Rezultātā seski apmetās tur un veiksmīgi izplatījās.

No nosaukuma ir skaidrs, ka meža zona ir galvenā vieta dzīvošanai troisā. Jūs varat tos apmierināt:

Arī Hori labprātāk atrodas netālu no ūdenstilpēm: ezeriem, upēm un purviem.

Dzīvnieki ir ļoti piesaistīti dzīves vietai, jo tie ir mazkustīgi. Tie nav pieņemami biezi taiga un atklātie apvidus. Ārkārtējos gadījumos viņi var apmesties tuvu cilvēkiem.

Dzīvnieki ir ļoti piesaistīti dzīves vietai, jo tie ir mazkustīgi.

Dzīvesveids un uzturs

Vairumā gadījumu viņi aizņem zaķu, āmuru vai lapsu ūdeņus, retāk tos paši izrakt.

Meža sesks sāk medību tuvāk nakts laikam. Dienasgaismas laikā vai nu briesmas, vai spēcīgs bads var piespiest viņu izkļūt no cauruma.

Šajos dzīvniekos augu barība ir slikti sagremota, kas ir saistīta ar zemu amilāzes līmeni organismā. Viņu ikdienas ēdieni ir grauzēji (peles, voles, moli, kāmji un nutrija). Viņi arī nevēlas ēst savvaļas putnus, gopherus, krupjus, čūskas, zivis, ķirzakas un zaķus.

Galvenais veids, kā medīt seski, ir nogalināt upuri naktī pie patvēruma ieejas. Dažreiz viņiem ir jādarbojas un jāsaņem vakariņas. Bieži bada dēļ dzīvnieki ēd ēdienu un kauliņus.

Bieži seski ir kaitīgi lauksaimniekiem. Naktī viņi aizdara vistas un barojas ar to olām. Tomēr tajā pašā vietā tie ir izdevīgi - tie iznīcina grauzējus, krupjus, čūskas un lielus kukaiņus (sēkliniekus).

Raksturs un ieradumi

Vīriešiem teritorija ir sadalīta aptuveni 2,5 hektāros, savukārt sievietēm tā ir divas reizes mazāka un bieži vien blakus vīrieša teritorijai. Lai norādītu savus īpašumus ap perimetru, viņi ievieto nepatīkamas smaržas.

Cīnoties ar ienaidnieku (pat ja viņš pārspēj sesku un izturību), viņš drosmīgi atgrūž. Tādā pašā veidā viņš dara ar saviem upuriem. Piemēram, ja sesks uzbrūk ligzdai, tad, būdams pilnīgi apmierināts ar vienu putnu, sagrauj visus pārējos.

Koka polekāts izraisa vientuļu dzīvesveidu. Viņš sazinās ar radiniekiem un citiem viņa sugu pārstāvjiem tikai pavasarī, pārošanās laikā.

Viņš sazinās ar radiniekiem un citiem viņa sugu pārstāvjiem tikai pavasarī, pārošanās laikā.

Pēcnācēju pavairošana un kopšana

Domas par sugas turpināšanu šajos dzīvniekos rodas no aprīļa sākuma līdz maija beigām.

Sievietēm melnā krekla grūtniecība ilgst 1,5 mēnešus. Tā rezultātā dzimst 4-6 kubi. Pēc mēneša viņi sāk redzēt, un visu šo laiku viņi ēd mātes pienu. Cietās pārtikas barošana zīdaiņiem sākas 2,5 nedēļas, ar gaļu - no 4 nedēļām, un 7-8 nedēļās viņi jau var medīt paši.

Mātes aprūpē bērni ir vēlā rudenī un dažreiz līdz pavasarim. Viņa, nesamazinot pūles, pasargā viņus no briesmām un rūpējas par tiem.

Meža hori mīl ūdeni un zina, kā peldēties. Un bieži vien khori satiek savu ģimenes pārstāvi - ūdeles. Uz kuru periodiski braukt. Šādu "laulību" pēcteči tiek saukti par "godu".

Sarkanā grāmata un drošība

Sakarā ar rasi par vērtīgu kažokādu un urbanizāciju, šo dzīvnieku galvenais ienaidnieks ir cilvēks. Iedzīvotāju skaits ir ievērojami samazinājies pēc modes kažokādu izstrādājumu saņemšanas no šī dzīvnieka. Tomēr situācija pakāpeniski mainās. Sarkanajā grāmatā ievests melnais frets.

Melnais frets - vērtīgs mūsu dabas un faunas noformējums. Un tā, lai šis brīnišķīgais dzīvnieks vienmēr paliktu uz Zemes, mums ir jāpārskata mūsu viedoklis par kažokādu izstrādājumu mīlestību.

Melnā freta izskats

Seskiem ir izskats, kas ir raksturīgs visiem sinepju ģimenes locekļiem: tupēt ķermenis ar īsām ekstremitātēm, kuru galos ir gari nagi.

Dzīvniekam ir ļoti elastīgs, iegarens ķermenis. Atkarībā no dzīvotnes seski atšķiras pēc izmēra.

Vīrieši ir no 35 līdz 46 cm garš, sievietes ir pusotras reizes mazākas - 29-39 cm, līdz ar to astes garums vīriešiem ir 12-17 cm, sievietes - 29-39 cm.

Seski - lieli dzīvnieki.

Pieauguša dzīvnieka svars ir no 1 līdz 1,5 kg. vīriešiem sievietes svars sasniedz 650–800 gramus.
Seskas kažokādas krāsa ziemā ir melnbrūnā krāsā ar baltu dzeltenu paviljonu, kas nav vienādi novietots uz dažādām ķermeņa daļām - apakškārta pakaļējās kājas un aizmugure ir pilnībā noklātas ar tumšiem aizsargiem.

Sesku kakls, krūtis un vēders ir melni vai melni brūnas, un kažokādas uz tās ķepām ir vai nu melnas vai melnas, ar brūnu nokrāsu. Kažokādas krāsa uz sesku ir līdzīga “maskai”. Mati ap acīm un deguna augšpusē ir brūnas, un ap to ir balts. Dzīvnieka apaļo ausu galos ir balts loks.

Vasarā kažokāda mainās uz rupju, īsu un retu. Siltā sezonā apakškārta ir pelēkbrūna un dažkārt vāji attīstīta.

Pāris meža seski.

Meža sesku uzvedība un uzturs

Melnā sesku dzīvotne - meži, birzis, kas saskaras ar laukiem un pļavām. Parastais ķirbju medības vieta ir meža mala: no vienas puses, atklātā telpa, kas nepieciešama medībām, no otras puses, meža tuvums, kur var paslēpt.

Seski labi peld, tomēr citi ģimenes locekļi to dara labāk, piemēram, ūdeles. Melnais frets izmanto lapsas vai āmuru caurumus, lai atstātu dambi, viņš pats ļoti reti izurbj caurumu. Dzīvnieks var kļūt par patvērumu ārējā mājā, piemēram, kūtī, pirts, kā arī pagrabā vai malkas malā.

Bieži šāds cilvēka saimniecības tuvums izraisa sesku uzbrukt mājdzīvniekiem - dažādiem putniem un trušiem. Tāpēc ciema iedzīvotāji bieži cieš bojājumus un nepatīk seski.

Seski ir lieliskas micellas.

Bet viņi ievēro šo mazo plēsoņu, lai iznīcinātu peles, kas ir tās uztura pamats. Sesku uzturs ietver arī čūskas, krupjus, vardes, putnus, mazus zaķus, lielus kukaiņus un kauliņus. Ziemā, kad seskiem trūkst pārtikas, viņi tiek pamanīti izpostot stropu.

Melnās balto sesku medības pārsvarā naktī, dienas laikā tikai no spēcīga bada var izkļūt no sesku. Viņa mīļākie ēdieni - dažādi peles līdzīgi grauzēji, sesku sargi apsardzes tuvumā vai nozveja. Kad viņš nozvejas upuri, viņš nogalina kaklu. Seski ir agresīvi un bezbailīgi mednieki, kas uzbrūk upuriem, kuri pārsniedz to lielumu. Katrs melnais frets dzīvo tās teritorijā, bet nenorāda to un bieži vien dalās ar citiem tās dzimuma sugu pārstāvjiem.

Sesku ģimene atvaļinājumā.

Audzēšana

Sesku audzēšanas sezona sākas aprīlī-maijā. 40-43 dienas pēc grūtniecības sākuma dzimst pēcnācēji.

Cubu skaits svārstās no 5 līdz 10. Tie ir absolūti niecīgi un bezpalīdzīgi - tie sver tikai 10 gramus, 55-70 mm garus, neredzīgus un nedzirdīgus. Nedēļu vēlāk jaundzimušie seski noklāti ar baltām zīdainām kažokādām, viena mēneša vecumā mētelis nokrāsojas pelēkbrūnā krāsā.

Māte baro bērnus ar pienu līdz 3 nedēļām, un tās tiek uzskatītas par pieaugušajiem 3 mēnešu vecumā. Melnā freta sievietēm raksturīga iezīme ir viņu centība un drosme, ar kuru viņi aizsargā savus pēcnācējus.

Jauni seski kļūst seksuāli nobrieduši viena gada vecumā.

Pet veikali

Melnā meža ferets

Melnais frets dzīvo Eiropā: no Atlantijas okeāna piekrastes rietumos līdz Urāliem austrumos un dienvidu Norvēģijā un Zviedrijā ziemeļos līdz Vidusjūras un Melnajām jūrām dienvidos. Tas ir vientuļš nakts mednieks. Šodien, daudzās Eiropas daļās, tas ir reti, jo meliorācijas rezultātā daudzi tās biotopi tika iznīcināti. Ķermeņa garums ir 38-46 cm, masa: 500-1500 g. Meža cepurim ir garš, šaurs korpuss ar īsām kājām un krūmu. Tās vilna sastāv no tumši brūnas vai melnas, kas parādās ar mīkstu un biezu dzeltenu paviljonu. Raksturīga iezīme ir maska ​​uz sejas, ko veido plašas, baltas svītras, kas atšķir meža sesku no Āfrikas radinieka. Meklējot laupījumu, viņš iet zem tumsa. Vīriešu medību platība ir aptuveni 2500 ha. Dzīvnieks nikni aizsargā savas robežas no iebrūkošajiem ienaidniekiem. Sieviešu gabali ir daudz mazāki un bieži vien pārklājas. Meža cepure iezīmē teritorijas robežas ar taukainu, dzeltenu vielu, ko izdalās anālais dziedzeris. Tas ir sava veida "ķīmisks ierocis" dzīvnieka briesmu gadījumā.

Interesanti fakti

Vīriešu seski 1,5 reizes smagāki nekā sievietes. Viņi medī lielu laupījumu, un mazi dzīvnieki tiek atstāti sievietēm. Tāpēc dzīvnieki var izvairīties no lopbarības konkurences. Daudzi meža seski mirst zem automašīnas riteņiem. Skunk ir ceturtdaļas tuvs radinieks. Viņam ir arī anālās dziedzeri, kas izdala noslēpumu ar ļoti asu smaržu. Ir tik nepatīkami, ka tā kādu laiku var paralizēt ienaidnieka elpošanas sistēmu. Ziemā sesku mētelis mainās no tumši brūnas līdz sudrabzeltenai.

Tuvākie radinieki ir Āfrikas un stepju vai vieglas seski. Meža cepure dod priekšroku mitrām vietām, bet tas parādās meža apvidos blakus cilvēka mājokļiem. Mednieki nepatīk viņam par plēsoņu atkarību no mājputnu gaļas, un mežsaimnieki novērtē sesku mazu grauzēju medīšanai.

Sesks medī žurkas, peles līdzīgus grauzējus, trušus, trušus, putnus, vardes, kā arī krupjus, kas ir neēdami daudziem dzīvniekiem, ķirzakas un čūskas. Tas ir mazs, bet ļoti bīstams plēsējs. Bieži viņš nogalina visus viņa upura pēcnācējus un ēd tikai nelielu daļu no upuris. Pārējo viņš slēpjas velvēs. Sesks ļoti vēlas uzbrukt uzbrukumiem, kur viņš nogalina cāļus, līdz cilvēki dzird. Meža sesku pārošanās sezona sākas februārī-aprīlī. Meža seski parasti audzē tikai vienu reizi gadā. Īpašs laulības rituāls ilgst apmēram stundu. Vīriešiem „matchmaking” laikā sievietes kakls, bet sieviete pacietīgi izturas pret šādu nežēlīgu izturēšanos. Šis rituāls uzlabo vīriešu dzimumorgānu darbību un nodrošina veiksmīgu mēslošanu. Pārošanās spēles beigās dzīvnieki vairākkārt satiekas. Mātīte būvē ligzdu, kas ir labi paslēpta no sausās zāles un sūnām. 40-43 dienas pēc pārošanās viņa dzemdē 5-10 jaunus. Tikai sievietes rūpējas par bērniem. Pirmajās dienās pēc jauniešu piedzimšanas sieviete īslaicīgi atstāj ligzdu, lai ēst un palīdzētu. Dzīvnieki nekad nepiesārņo ligzdā, tāpēc tas vienmēr ir tīrs. Piena barošana ilgst vienu mēnesi, šī perioda beigās mazuļiem, kurus jaunieši sāk ēst pirms laktācijas beigām, atnes nelieli gaļas gabali. Viena mēneša vecumā jaunieši atver acis un pirmo reizi atstāj ligzdu. Trīs mēnešos viņi var rūpēties par sevi, bet viņi joprojām ir kopā ar māti.

Daudzās Eiropas daļās meža sesku skaits ir krasi samazinājies. Agrāk viņš bija bieži ciemu apmeklētājs, bet vēlāk, meliorācijas rezultātā, tika iznīcinātas daudzas viņa dzīvesvietai piemērotas vietas.

Izskats

Mārrutki ir salīdzinoši mazs kažokzvērs. Teļa vīriešu garums var sasniegt 50 centimetrus, un sievietes - 40 centimetrus. Šajā gadījumā astei ir līdz 20 centimetriem. Šo dzīvnieku slavenā kažokāda ir melnbrūnā krāsā, no sāniem tā ir krāsota ar kastaņu krāsu. Virs mazo un melno šo dzīvnieku acīm ir dzeltenas un baltas plankumi, purna krāsa ir tāda pati.

Ko seski ēd?

Kā minēts iepriekš, sesks ir tipisks plēsējs. Viņš nekad, pēc savas brīvās gribas, neēd ēd dārzeņu ēdienu. Šie atbalstītāji ļoti vēlas ēst žurkas un peles, kā arī indīgas viperas. Interesanti, ka čūsku kodumi nekaitē šiem dzīvniekiem. Lai baudītu sirsnīgu un krāšņu maltīti, seskiem ir jātērē, parādot neparastu viltību, izturību un veiklību.

Bet ne vienmēr augstāk aprakstītās īpašības un prasmes strādā ar sprādzienu. Dažreiz medības nesedz augļus. Interesanti, ka dzīvnieks nav īpaši noraizējies par to: sesks mierīgi ēd gliemežus, pļāvējus, zog medus no savvaļas bitēm, iegremdē zivju rezervuāros. Tikai izņēmuma gadījumos šie radījumi iet uz zāli, ogām un zāli.

Pērkona vētra!

Horus (šī plēsoņa fotogrāfija ir aplūkota rakstā) ir īsta vistas sadarbības un visu putnu fermas pērkona negaiss! Ne tālu aiz viņa un ermīna, un pat neziņā. Nav brīnums, ka šo dzīvnieku reidi lauku apvidos jau ir salocījuši leģendas. Turklāt šie Cunha ģimeņu plēsēji ne tikai iznīcina vistas košļājamos, ēdot olas, bet arī kopā ar viņiem pa pieciem vai vairāk cāļiem.

Dzīves veids

Raksturīgi, pieaugušais sesks dod priekšroku dzīvot vieni. Šos dzīvniekus iepakojumā ir grūti redzēt, jo viņu morāle un raksturs nekad neļaus viņiem sanākt kopā vienā un tajā pašā teritorijā. Zooloģisti pugnacious seski apraksta kā interesantu savvaļas dzīvnieku fenomenu: divi vīrieši, kas nesadala teritoriju savā starpā, sāk uzbrukt viens otram, lēkt, iekost, sabojāt sāpes, nesaskrāpē un krīt (sk. Foto zemāk).

Grūtniecība ir trochees

Grūtniecība sievietēm notiek trīs reizes gadā. Vienā pakaiši parasti tiek iegūti līdz 12 seskiem. Cubs piedzimst pilnīgi neaizsargāti un akli. Sievietes divas nedēļas baro tās ar pienu. Šī perioda beigās jaunieši sāk ēst dārzeņu pārtiku un pēc tam - parasto pārtiku.

Kā dzīvo krievu meža frets?

Melnā vai meža ekskrementi ir tipisks Eirāzijas iedzīvotājs. Šis dzīvnieks tika izaudzēts ar cilvēkiem Krievijā. Šai veidlapai ir nosaukums - frets vai polemus-albino. Ja mēs runājam par šī dzīvnieka ģenētiku, tad šī suga ir pilnīgi un brīvi šķērsota, dodot dažādas krāsas.

Meža seski ir plaši izplatīti Rietumeiropā, bet pat tur viņu dzīvesvieta pakāpeniski samazinās. Lielbritānijā, lielākajā daļā Krievijas (izņemot Kaukāzu), Ziemeļkarēlijā un Lejas Volgas reģionā ir liels šo dzīvnieku skaits. Zinātnieki, kas pēta šos dzīvniekus, uzskata, ka pēdējā laikā viņi ir spējuši nokļūt Somijas mežos. Turklāt meža sesks apdzīvo teritorijas ziemeļrietumu Āfrikā.

Maz par stepju seskiem

Vēl viens šīs ģimenes pārstāvis ir stepes polekāts vai baltais sesks. Šīs sugas pārstāvji ir lielākie seski uz mūsu planētas. Viņi atšķiras no saviem radiniekiem ar augstu, bet retu kažokādu. Šā iemesla dēļ caur vilnu parādās biezs, bet viegls apmatojums.

Stepes seski ir plaši izplatīti rietumu Dienvidslāvijā un Čehijas Republikā, Krievijas stepēs, mežu stepēs un daļēji tuksnešos (no Transbaikālijas līdz Vidējai Amūrai). Jūs varat satikt tos Centrālajā un Centrālajā Āzijā līdz pat Tālajiem Austrumiem. Zooloģisti apgalvo, ka pēdējo desmitgažu laikā šīs trochee sugas ir paplašinājušās uz rietumiem un nedaudz uz ziemeļiem. Steppe ferete cenšas izvairīties no mežiem un apmetnēm.

Kas baro stepju seskus?

Tāpat kā visi kociņi, stepes polekāts ir tipisks plēsējs. Он охотится за хомяками, сусликами, мелкими грызунами. С удовольствием поедает лягушек, ядовитых змей и птиц. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Jāatzīmē, ka šāda reputācija bieži vien sabojā paši dzīvniekus, jo dažreiz viņi tiek apsūdzēti par kaut ko, ko viņi vispār nav izdarījuši. Tas ir tāpēc, ka stepju seski var aizstāt savus ciltsrakstus - zaķus. Ārpus apmetnēm šie radījumi ir ļoti izdevīgi, iznīcinot grauzējus.

Cilvēks un cilvēks

Cilvēka un sesku draudzība nav izgudrota leģenda, bet patiesā patiesība. Jaunie dzīvnieki, kas ņemti no urbuma, ir diezgan viegli pieradināmi. To izmantoja daži mednieki, kuri izdomāja viņiem medību praksi: viņi izmanto tos trušiem, nevis suņiem.

Tomēr sesks, kura fotogrāfija mūsu rakstā ir atkārtoti, ir plēsējs, un tāpēc personai jābūt ļoti uzmanīgai un uzmanīgai, strādājot ar viņu. Jāatceras, ka savvaļas temperaments nekad neatstās šos dzīvniekus. Šo radību vidējais dzīves ilgums dabā ir 3-4 gadi, mājās - līdz 7 gadiem.

Skatiet videoklipu: How to Calm My Dog - Relaxing music videos for your puppy or dog! New improved melodies 2018 (Februāris 2020).

Загрузка...
zoo-club-org