Dzīvnieki

Giant Anteater: biotops, interesanti fakti, fotogrāfijas

Pin
Send
Share
Send
Send


Jūs varat uzzināt, kur dzīvo pretinieks, lasot šo rakstu. Ir vērts atzīmēt, ka pasaulē ir dažādi šie dzīvnieki. No dwarf anteaters, kuru svars ir mazāks par pusi kilograma, un ķermeņa garums ir tikai 15 centimetri - milzīgam pretiniekam. Tas aug vairāk nekā metru garumā un sver apmēram trīs desmitiem kilogramu.

Tradicionāli, tāpat kā vairumā zīdītāju, vīrieši ir ievērojami lielāki nekā sievietes. To galvenā atšķirības iezīme ir garš un cauruļveida purns, kas beidzas ar nelielu mutisku spraugu, ļoti šauru. Tajā pašā laikā ausis ir diezgan maza, un acis ir tikai niecīgas.

Dažādu pretgaismu astes ir atšķirīgas. Piemēram, pundurzāģim vai tamandoisam ir tukša asti ar satveres refleksu. Arī antitārus izceļ ar tārpu mēli. Tas ir pietiekami ilgs, jo tas ir sava veida orgānu slazds. Pretinieks mitina to ar lipīgu siekalu. Milzīgs antiteris var būt šāds mēles garums līdz 60 centimetriem. Saskaņā ar šo rādītāju viņi ir līderi starp visiem planētas zemes dzīvniekiem.

Šī dzīvnieka ķermenis parasti ir pārklāts ar bieziem matiem. Matiņi ir mīksti un īsi maziem indivīdiem, kas ir lieli un ilgi šīs ģimenes locekļiem. Krāsa ir kontrasts. Tas var būt pelēks vai zeltaini brūns. Lielākajai daļai četru-toed anteaters, tumšas svītras ir raksturīgas, vai liels melns punkts visā ķermenī.

Tikai no pirmā acu uzmetiena, viņu galvaskauss izskatās trausls, patiesībā kauli ir ļoti spēcīgi un biezi. Pretzāles ir ļoti līdzīgas armadillos un sloths. Galvenā atšķirība ir tāda, ka viņiem nav zobu.

Sadales zona

Šīs ģimenes pārstāvji uzreiz pārpludināja vairākus kontinentus. Tur, kur sēž mājvieta, tas galvenokārt ir silts un mitrs. Tas bieži vien ir lietus mežu zona. Tas ir veids, kā atbildēt uz jautājumu, kur dzīvo pretinieks, kādā dabas zonā?

Jūs varat satikt šos apbrīnojamos un gudros dzīvniekus no Meksikas līdz Centrālamerikai. Un arī Brazīlijā, Bolīvijā un Paragvajā. Kur zaglis dzīvo, kādā zonā jūs uzzināsiet no šī raksta. Precīzāk, tas ir tropu lietus meži, kā arī zālāju savanna.

Visbiežāk, noskaidrojot, kur dzīvo pretinieks, kuras fotogrāfijas ir šajā rakstā, pētnieki atzīmē, ka šie ir tropu meži. Bet jūs bieži varat satikt viņu atvērtās telpās. Piemēram, upju krastos savannās.

Tagad jūs zināt, kur dzīvo pretinieks, kurā kontinentā. Dzīvnieki rada sauszemes dzīvesveidu, lai gan būtībā tas attiecas uz milzīgu pretinieku. Woody dzīvesveids pundurzāģēs. Bet viens no visbiežāk sastopamajiem četru pirkstu antilēriju veidiem apvieno dzīvi - gan kokos, gan uz zemes.

To darbības periods nokrīt tumsā. Tas sākas, kad krēslas nolaižas uz zemi un turpinās visu nakti. Pretinieka diētu nevar saukt par ļoti daudzveidīgu. Galvenokārt tie ir termīti vai skudras. Mūsu rakstu varoņi iznīcina savas ēkas ar spēcīgajām priekšējām ķepām. Pēc tam sāciet savākt kukaiņus ar garu un lipīgu valodu.

Reizēm ēd bites vai vaboles kāpurus. Zālnieki, kas tiek turēti zooloģiskajā dārzā, ļauj izvēlēties daudzveidīgāku ēdienkarti. Piemēram, ēst augļus. Atgādiniet, ka viņiem nav zobu, tāpēc viena no kuņģa sekcijām ir aprīkota ar spēcīgiem muskuļiem, lai sasmalcinātu visu pārtiku, kas nonāk organismā. Līdzīgu struktūru iekšējos orgānos novēro putniem. Tāpēc viņiem izdodas sasmalcināt pārtiku. Šo procesu stiprina mazie oļi vai smiltis, ko pretinieki bieži nejauši norij.

Sense orgāni

Antīkiem ir brīnišķīga smarža. Tajā pašā laikā vīzija un dzirde ir ļoti vāja. Tie ir aizsargāti pret plēsējiem ar spēcīgiem nagiem. Tajā pašā laikā viņi pārsvarā vada vienu dzīvi Pāris var tikties ar teļiem tikai ar teļiem. Pretzāles audzē reizi gadā. Sieviete dzemdē vienu bērnu, kas dzīvo uz muguras visu bērnības laiku.

Interesanti, ka uz Zemes anteaters parādījās diezgan sen. To fosilie palieki visbiežāk sastopami Dienvidamerikā. Aptuveni pirms agra miocēna, kas sākās pirms 23 miljoniem gadu. Lielākā daļa zinātnieku ir pārliecināti, ka antiteri ir vēl vecāki. Tiesa, to skaits pēdējā laikā ir ievērojami samazinājies. Bet tie nav iekļauti gandrīz visās sarkanās grāmatās.

Četru pirkstu uzbrucējs

Lai tuvāk iepazītos ar šiem dzīvniekiem, mēs koncentrēsimies uz vienu no visbiežāk sastopamajiem pārstāvjiem - četru kājiņu kājnieku. Tas ir smieklīgs un ļoti pievilcīgs dzīvnieks.

Šī konkrētā antitera korpuss ir no 55 līdz 90 centimetriem garš. Un tas neietver asti, kas sasniedz līdz pat pusmēriem. Cilvēku kopējais ķermeņa svars sasniedz piecus kilogramus.

Šī suga, ko sauc par meitenēm, tiek saukta arī par meksikāņu tamandu. Viņam ir izliektas un iegarenas purnas, viņa mutes diametrs ir diezgan mazs. Pietiek tikai valodu, kuras garums ar šādiem ķermeņa parametriem ir patiešām iespaidīgs. Valoda tamandua apmēram 40 centimetri.

Tamanduai tāpat kā visiem četriem pirkstiem, kuriem ir astoņi pirkstiņi, ir stingrs astes, daži pārstāvji to ir pilnīgi kaili, citi ir tikai kaili. Viņš pats ir neregulārs, pārklāts ar dažādu izmēru zīmēm. Tamandua acis ir ļoti vājas, tās ļoti slikti redz. Tajā pašā laikā lielās ausis, kas gandrīz vienmēr stāv stāvus, norāda, ka šim orgānam ir liela nozīme viņu dzīvē. Viņi saņem lielāko daļu informācijas par pasauli ar dzirdi. Savās priekšējās ķepās katrs no viņiem var redzēt četrus pirkstus ar nagiem un uz muguras pēdām piecus nagus.

Šīs pretinieka kažokāda ir bieza un stīva, bieži vien ļoti bristling. Lai pasargātu no plēsoņām un citiem sliktiem vēlētājiem, meksikāņu tamandua var izdalīt spēcīgu nepatīkamu smaržu ar anālais dziedzeri. Tas notiek, ja viņi jūt tiešu apdraudējumu. Par šo funkciju tie tika saukti par meža stinkeriem.

Kur dzīvo Tamandois Anteater?

Konkrētāk, šis pretinieks dzīvo Dienvidamerikas kontinenta mežos. To var atrast no Trinidadas līdz Venecuēlai. Viņš dzīvo Argentīnas ziemeļos, Urugvajā, Brazīlijas dienvidos. Konkrēti, meksikāņu tamandua atrodas Centrālamerikā. Tos var atrast un fotografēt pat Meksikas dienvidaustrumos. Dabas zona, ko apdzīvo antitori, ir tropi un savannas.

Visbiežāk viņi izvēlas meža malas un diezgan mazā augstumā - līdz diviem tūkstošiem metru virs jūras līmeņa. Viņiem patīk dzīvot pie maziem dīķiem, kā arī pie kokiem - epifītiem un lianām.

Dzīves veids

Tāpat kā pārējie antiteri, četru pirkstu nakti pamodās naktī. Dienas laikā tie atrodas dobumos vai caurumos. Bet meksikāņu tamandu var atrast dienā un naktī. Viņi var palikt nomodā līdz astoņām stundām dienā.

Bieži viņi ēd, pat nespiežot no kokiem. Mazliet, lēnām un neērti staigājiet uz zemes. Tādā veidā tie ir ļoti atšķirīgi no milzīgajiem pretiniekiem, kas spēj attīstīt ļoti lielu ātrumu.

Interesants veids, kā tos pārvietot. Lai netiktu ievainotas jutīgas kājas, tās pārvietojas uz pēdu ārējām malām. Un savāktās priekšējās ķepas tiek izmantotas pašaizsardzībai. Ja tas nokristu ienaidniekam, lai cīnītos ar koku, viņi stingri saslēdz filiāli ar abām ķepām. Kad viņi atrodas uz zemes, balstoties uz kāda veida atbalstu. Piemēram, uz koka stumbra vai klints. Viņiem ir arī ļoti smieklīga aizsardzības taktika - nokrist uz muguras un cīnīties ar visām četrām kājām. Viņu galvenie atturētāji ir lielās čūskas, ērgļi un jaguāri.

Cik ilgi dzīvo pretgaismas?

Zinātniekiem izdevās noteikt devēju un pusotru gadu maksimālo mūžu. Mātītes kļūst par seksuāli nobriedušām personām līdz pirmā dzīves gada beigām. Grūtniecība ilgst no četriem līdz pusei līdz pieciem mēnešiem. Vienīgais bērns ir dzimis pavasarī.

Pretzāles barojas ar termītiem un skudras. Viņi tos atrod ar smaržu. Tajā pašā laikā tās sugas, kas izstaro kodīgas un bīstamas ķimikālijas, tiek noteiktas iepriekš un netiek apēstas. Viņi mīl bites un medu. Gūstā viņi vienojas par gaļu.

Giant Anteater: fotogrāfijas, apraksts

Kā minēts iepriekš, faunas trīspēdu pārstāvja izskats ir ļoti neparasts. Milzīgais pretinieks ir lielākais Dienvidamerikas plēsējs. Tās ķermeņa garums sasniedz 1,30 m ar svaru 40 kg. Garumam pievieno metru garu pūkainu asti. Ekstremitātes neļauj plēsējiem ātri pārvietoties, bet tie ir bruņoti ar spēcīgiem nagiem (1-7 cm).

Galvas izmērs ir mazs, bet purns ir ļoti garens (25-30% no ķermeņa garuma) un šaurs. Zvērs gandrīz nevar atvērt muti, jo žokļi ir auguši kopā. Purna caurules galā ir nāsis un maza mute. Anteater nav zobu. Mēles 55-60 cm garumā ir visspēcīgākais muskulatūra.

Trīskāršais skaists mati ir biezs, grūts un ļoti elastīgs. Purns praktiski ir bez matiem, ķermeņa virzienā tas kļūst garāks, pārvēršoties par apjomīgu manekenu, kas atrodas gar kori. Uz kājām ir tādas pašas sulīgs frills.

Aste ir antitera lepnums! Tas ir pārklāts ar gariem matiem (60 cm). Šī skaistums nokrīt zemē. Ar šādu asti, dzīvnieks var viegli paslēpt kā silta segas. Visbiežāk milzu tējas matu krāsa ir sudraba, ar pelēku nokrāsu, dažkārt tiek konstatēta kakao krāsa. Caur visu ķermeni pa diagonāli, no krūtīm līdz krustam, ir plaša melna josla. Astes apakšējai daļai, apakšbiksei un galvai ir melna brūna krāsa.

Kas ēd pretinieku?

Milzīgs pretinieks galvenokārt barojas ar skudras, tas ir tieši skaidrs no dzīvnieka nosaukuma. Apbrīnojamo plēsoņu ēdienkartē ietilpst kāpuri, termīti, millipedes, kokgriezumi, kukaiņu kāpuri. Ja mīļāko ēdienu nevar iegūt, dzīvnieks ēst ogas ar prieku.

Ļoti smieklīgi ir skatīties, kā antītis ēd pie skudra kaudzes. Pirmkārt, ar saviem nagiem viņš izdara caurumu kukaiņu mājā. Tad viņa ieliek tievu, ilgu lipīgu mēli. Zvērs iekļūst tajos visos skudras, kur simtiem kukaiņu pieturas pie mēles. Interesanti, ka nebrīvē šie dzīvnieki viegli pielāgojas daudzveidīgākiem pārtikas produktiem. Viņi ēd ar ēstgribas augļiem, gaļu, vārītām olām un pat pienu. Tikai pirms barošanas ēdiens ir jāsasmalcina, un gaļai jābūt maltu malšanai, jo sēkliniekam ir ļoti maza mute. Lieli gabaliņi, viņš vienkārši neietver to.

Pārošanās sezona

Milzīgs antiteris attiecas uz zvēriem, kas brauks pa vienam. Pāri, protams, satiekas, bet ne vīrietis ar sievu, bet māte, kas šķir savu mazuļu. Tikai tad, kad atnāk pārošanās sezona, kas notiek katru gadu pavasarī un rudenī, vai pretinieki satiekas, lai ieņemtu pēcnācējus.

Pēc tam, kad vīrietis ir apaugļojis savu pienākumu, vīrietis lepni aiziet pensijā, atgriežoties savās mūžīgā ceļotāja vientuļajā dzīvē. Sievietei būs jāuztur kubs apmēram sešus mēnešus un pēc tam parūpēsies par to.

Pēcnācēju aprūpe

Pretzāles vairojas ļoti lēni, jo vienā pakaišā ir tikai viens mazs mazulis. Viņš piedzimst ar matiem, jaundzimušā bērna svars ir aptuveni 1,4–1,8 kg. Sieviešu mātes instinkts ir ļoti spēcīgs: viņa visu dzīvi velta pēcnācējiem. Kam nav laika, lai paceltu vienu mazuļu, sieviete jau rūpējas par citu.

Kad piedzimst bērniņš, tas gandrīz nekavējoties nokļūst mātes aizmugurē. No šī brīža cub šādā veidā ceļo kopā ar viņu. Kad paskatās uz šo mazo ģimeni, jūs pat nepamanīsiet, ka mazulis ir apmeties uz sievietes muguras, tāpēc viņa kažokāda saplūst ar mātes kažokādu. Viena mēneša vecumā neliels pūkains plēsējs spēj pārvietoties patstāvīgi. Viņa mātes aizmugurē viņš vairs neceļo, bet burtiski sēž aiz viņa papēžiem. Tas turpinās, līdz jaunais pretinieks ir divus gadus vecs. Tikai šajā vecumā dzīvnieks kļūst neatkarīgs un var veikt bez mātes aprūpes.

Giant Anteater: Interesanti fakti

Speciālisti, kas pēta antitāru pasauli, ir iemācījušies daudz interesantu faktu par šiem dzīvniekiem:

• Predator valoda darbojas ar unikālu ātrumu. Minūti, milzīgais pretinieks izstumj to un ievada apmēram 150-160 reizes.
• mēles garums ir apmēram 60 cm, kam nav zemes analogu.
• Dienas laikā pretinieks spēj ēst aptuveni 30 000 kukaiņu.
• muskuļi, kas kontrolē mēli, ir piestiprināti krūšu kaulam.
• Pretinieka zobi ir vēderā, kas ir ļoti muskuļots. Uz sienas ir ciets keratinizēts segums.
• kukaiņi iekļūst dzīvnieka dzīvē, un keratīnie ērkšķi debesīs un krokas uz vaigiem neļauj viņiem atgriezties.

Anteater un cilvēks

Dienvidamerikas vietējie iedzīvotāji visu laiku medīja milzu antitārus gaļai. Bet šo dzīvnieku skaits neizbēgami samazinājās ne tikai šī iemesla dēļ. Fakts ir tāds, ka tie ir atkarīgi no to parastās pārtikas avotiem. Dabiskās dzīvotnes tika iznīcinātas, un šādas cilvēka darbības rezultātā šo apbrīnojamo plēsoņu sugas bija uz izzušanas robežas. Aizvien grūtāk tiekas ar milzīgo pretinieku savvaļā. Diemžēl jāatzīmē fakts, ka to skaits zooloģiskajos dārzos ir nenozīmīgs, neskatoties uz to, ka nebrīvē šie plēsēji ir pilnīgi aklimatizēti. Tikai radot labvēlīgus apstākļus pretgaisa izdzīvošanai, cilvēki varēs palīdzēt šādām neparastām dabas radībām atkal atjaunot viņu skaitļus, un tās netiks apdraudētas.

Anteater - apraksts, struktūra. Kā izskatās pretinieks?

Pretvārstu lielums ir atkarīgs no sugas, līdz ar to lielākais milzu antiteris sasniedz divus metrus garš, un interesanti ir tas, ka puse no tās lieluma nokrīt uz astes. Tās svars ir aptuveni 30-35 kg.

Mazākais punduris ir tikai 16-20 cm garš un sver ne vairāk kā 400 gramus.

Pretinieka galva ir maza, bet stipri pagarināta, un tā garums var būt 30% no tā ķermeņa garuma. Pretinieka žokļi gandrīz sapludinājās, tāpēc viņam nav iespējams atvērt savu muti, taču viņam tas nav jādara. Tāpat kā zobiem. Jā, antīkiem nav zobu no vārda, bet zobu trūkumu vairāk nekā kompensē garā un muskuļotā mēles mēle, kas stiepjas gar visu purna garumu un ir īsts šī dzīvnieka lepnums. Milzīgā priekšgala mēles garums sasniedz 60 cm, tā ir garākā valoda starp visām dzīvajām būtnēm, kas dzīvo uz Zemes.

Antuāru acis un ausis nav lielas, bet ķepas ir stipras, muskuļotas, turklāt tās ir bruņotas ar gariem un izliektiem nagiem. Šie ļoti nagi ir vienīgie to izskatu dati, kas viņiem atgādina viņu attiecības ar slotiem un armadillos. Pretzāģiem ir arī labi attīstīts šarms un smarža var smaržot iespējamo laupījumu.

Arī antiteri ir diezgan garas un, turklāt, muskuļu astes īpašnieki, kuriem ir noderīgas lietojumprogrammas - ar viņu palīdzību antitāristi var pārvietoties pa kokiem.

Milzīgā antitera mati ir garš, jo īpaši uz astes, kas padara to par slotu. Citām pretgaisa sugām, gluži pretēji, ir īsa un grūts vilna.

Kur dzīvo anteater

Tāpat kā citi viņu puszāļu radinieki, pretinieki dzīvo tikai Centrālajā un Dienvidamerikā, jo īpaši daudzi no viņiem dzīvo Paragvajā, Urugvaja, Argentīna un Brazīlija. To biotopu ziemeļu robeža atrodas Meksikā. Pretzāles ir karstumizturīgi dzīvnieki un dzīvo tikai vietās ar siltu klimatu. Viņiem patīk apmesties mežos (visi antiteri, izņemot milzu, viegli uzkāpt kokus) un zālāju līdzenumi, kur dzīvo daudzi kukaiņi - to potenciālais ēdiens.

Pretinieku ienaidnieki

Tomēr paši pretinieki savukārt var kļūt par upuriem citiem bīstamiem plēsējiem, it īpaši jaguāriem, pantteriem un lieliem laiviem. Taisnība, lai aizsargātu pret pēdējiem, pretiniekiem ir būtisks arguments - muskuļu kājas ar nagiem. Briesmu gadījumā priekštecis nokrīt uz muguras un sāk kustēties visos virzienos ar visām četrām ķepām. Neatkarīgi no tā, cik smieklīgs un neveikls līdzīgs redzējums izskatās, šādā stāvoklī pretinieks var radīt nopietnas brūces tās potenciālajam ļaunprātīgajam.

Pygmy anteater

Un otrādi - mazākais pretinieks, kas dzīvo Dienvidamerikas lietus mežos. Dwarf anteater zina, kā uzkāpt kokos, turklāt viņu koki ir droša patvēruma vieta no plēsējiem. Tāpat kā citi antiteri, tas barojas ar maziem kukaiņiem, skudras, termītiem un nakts.

Anteater Tamandois

Viņš ir četrus pirkstus, kurš dzīvo Centrālamerikā, un jo īpaši daudzas no tām ir atrodamas Meksikas dienvidos. Tas ir salīdzinoši neliels, tas ir vairāk nekā punduris, bet daudz mazāks par milzu, tā ķermeņa garums ir līdz 88 cm, svars ir 4-5 kg. Также как и его карликовый сородич, тамандуа прекрасно лазит по деревьям, согласно наблюдением венесуэльских зоологов, на деревьях проводит от 13 до 64% своей жизни. Имеет слабое зрение, зато отличное обаяние, по нюху находит свою любимую добычу, муравьев и термитов.

Интересный факт: индейцы Амазонки давно приручили муравьедов тамандуа, которых издревле используют для борьбы с муравьями и термитами в своих домах.

Kā audzinātājus audzē

Pretzāles mate divreiz gadā: pavasarī un rudenī. Grūtniecība ilgst no trim mēnešiem līdz sešiem mēnešiem, atkarībā no sugas, pēc kura piedzimst pilnīgi neapbruņots mazais pretinieks, kas jau tagad var uzkāpt atpakaļ uz savu māti.

Interesants fakts: tētis pretvīni arī aktīvi piedalās savu bērnu audzināšanā, nēsājot muguru kopā ar māti.

Līdz pat viena mēneša mūžam mazie pretinieki pārvietojas tikai uz vecāku mugurām un tikai tad sāk savu pirmo neatkarīgo soli.

Barot sēnīšu teļus mums var šķist pilnīgi neobjektīva briļļu, mamma un tēva anteaters atdzīvina īpašu daļēji sagremotu kukaiņu masu, kas kalpo kā barība, lai audzētu jaunus antitārus.

Interesanti fakti par antīkiem

  • Bieži rijīgs anteater var ēst līdz pat 30 tūkstošiem skudru vai termītu dienā.
  • Pretzāles nav ganāmpulki, dod priekšroku vientuļai dzīvei, maksimālajai ģimenei. Tomēr, pastāvēšana nebrīvē var būt labi viens ar otru.
  • Pretgleznotāju raksturs ir mierīgs, ar kura palīdzību viņi ir ideāli piemēroti domestācijai, var lieliski nokļūt ar pazīstamākiem mājdzīvniekiem: kaķiem un suņiem, un pat patīk spēlēt ar bērniem. Patiesība ir uzturēt anteater mājās nav tik viegli, jo viņi absolūti nevar stāvēt auksts, labvēlīga temperatūra tiem nedrīkst būt zemāks par 24-26 C.
  • Pretzāģi, cita starpā, ir labi peldētāji, viņi var viegli peldēties tropu rezervuāros.

Kur dzīvo anteaters?

Šo zīdītāju dzīvotne ir gan Amerikas kontinents, gan pretgājēji dzīvo Paragvajā, Meksikā, Venecuēlā, Argentīnā, Urugvajā un dažās citās valstīs.

Gigantisko pīļu pāris apskata teritoriju, kas meklē pārtiku.

Šie nepabeigto zobu grupas pārstāvji apmetās zālājos līdzenumos (saukti par pampām, kur, starp citu, dzīvo milzīgs antis), kā arī viegls mežs (tas attiecas uz citām pretošanās sugām, kuru dzīve ir nedalāmi saistīta ar kāpšanas kokiem).

Lielākā aktivitāte šajos zīdītājos izpaužas tumsā. Pretinieki atpūsties dienas laikā, viņi var diezgan viegli ļaut sevi gulēt atklātā laukuma vidū, salocīti, jo praktiski neviens no viņiem nebaidās.

Sieviešu gigants ar mazuļiem uz muguras.

Dzīves ceļā antiteri ir vientuļi, viņi ne tikai nevēlas dzīvot pāros vai grupās, bet pat cenšas izvairīties no tikšanās ar savu veidu.

Klausieties balss balss

Vienīgais pārtikas līdzeklis antīkiem ir kukaiņi. Galvenais šo dzīvnieku ēdiens ir skudras un termīti. Sakarā ar pilnīgu zobu trūkumu, tikai mazie kukaiņi ir piemēroti lietošanai antitāros, tāpēc skudru un termītu izvēle nebija nejauša.

Zooloģiskā dārza kalps baro termītus no īpaša konteinera.

Neparasts fakts par pretinieka ēdienu: kad nonākat terminālā, dzīvnieks savāc struktūru, un tad ar neticamu mēles kustības ātrumu (160 reizes minūtē) ātri savāc mutes.

Pygmy anteater.

Pretzāles mate divreiz gadā. Grūtniecības ilgums ir atkarīgs no pretinieka sugas: milzīgā pretinieka sievai ir pēcnācēji 180 dienas, un pundurnieki ir dzimuši 3 līdz 4 mēnešus pēc pārošanās.

Visu antitāru, izņemot tamandoisu, mūža ilgums vidēji ir 15 gadi. Kas attiecas uz Tamandois, šīs sugas pārstāvji dzīvo līdz 9 gadu vecumam.

Tamandois

Lieli plēsīgie putni (ērgļi), boas, kā arī jaguāri tiek uzskatīti par antitāru ienaidniekiem dabā. Bet pret visiem šiem medniekiem pretiniekam ir milzīgs ierocis - tā nagi. Pat tad, ja plēsējs uzdrošinās uzbrukt pretiniekam, tas var iegūt dziļas un sāpīgas brūces.

Skatiet videoklipu: Jaguar vs Giant Anteater, Strange Battle You Have Never Seen in Wild Animals (Novembris 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org